Če iščete kreativno in preprosto sladico za praznike, so čokoladni storži prava izbira. So lepi, okusni in enostavni za pripravo, obenem pa bodo popestrili praznično mizo.
Sestavine
- 250 g piškotov (npr. Petit-Beurre ali masleni piškoti)
- 4 žlice mletih mandljev
- 3 žlice kakava v prahu
- 2–3 žlice sladkorja v prahu (po okusu)
- 75 g stopljenega masla
- 120 ml mleka
- Čokoladni kosmiči (za dekoracijo)
- Sladkor v prahu (za posipanje)
Postopek
- Piškote zdrobite v drobne drobtine s pomočjo kuhinjskega robota ali tako, da jih položite v vrečko in zdrobite z valjarjem.
- Dodajte mlete mandlje, kakav in sladkor v prahu, nato vse skupaj dobro premešajte.
- Primešajte stopljeno maslo in mleko ter zgnetite maso, dokler ni gladka in kompaktna.
- Iz mase oblikujte stožčaste oblike (približno velikosti borovih storžev).
- Na vsak storž pritrdite čokoladne kosmiče, tako da jih vtisnete v maso, da ustvarite videz lusk borovega storža.
- Pred serviranjem storže potresite s sladkorjem v prahu, da ustvarite učinek snega.
Video recept
NAREDITE TUDI: Stekleni piškoti, največji hit med božičnimi prazniki
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira