Ražnjiči so popoln poletni obrok za piknik, vrtno zabavo ali hitro kosilo – tokrat so nabodala s klobaso in zelenjavo in združujejo bogat okus in barvito predstavitev.
Sestavine
- 250 g klobas za žar
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 bučka
- 1 rdeča čebula
250 g svežih gob - Olivno olje
- Sol, poper
- Suhe začimbe po izbiri (timijan, origano, dimljena paprika)
- Lesena ali kovinska nabodala
PRIPRAVITE TUDI: Recept za domače čevapčiče, ker se žar sezona bliža
Postopek
- Če uporabljate lesena nabodala, jih predhodno namočite v vodi za vsaj 20 minut, da se med peko ne zažgejo.
- Zelenjavo operite in narežite na približno enako velike koščke: paprike in bučke na kocke, čebulo na večje kose, gobe pa razpolovite.
- Klobaso narežite na manjše kose, primerne za nabodala.
- Klobaso in zelenjavo izmenično nanizajte na nabodala.
- Vse skupaj premažite z olivnim oljem in začinite s soljo, poprom ter začimbami po želji.
- Po želji pustite, da se marinira 15 minut.
- Pecite na dobro ogretem žaru 10 do 15 minut. Vmes jih večkrat obrnite, da se enakomerno zapečejo in porjavijo.
- Postrezite tople, z najljubšo omako (na primer BBQ, kečap ali gorčico) in s prilogo po izbiri, npr. s svežo solato.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira