To je zdrav, beljakovinsko bogat obrok, ki združuje nežno kvinojo, tunino, svež brokoli in kremasto jogurtovo omako.

Sestavine

  • 170 g konzervirane tune, odcejene
  • 185 g grškega jogurta
    80 ml zelenjavne juhe
  • ½ skodelice nekuhane kvinoje + 1 skodelica vode
  • ½ rdeče čebule, sesekljane
  • ⅓ glavice brokolija, narezanega na majhne cvetke
  • Sol po okusu
  • ¼ čajne žličke črnega popra
  • ¼ čajne žličke mlete kumine
  • 1 čajna žlička origana
  • 2 stroka mletega česna
  • 100 g mocarele, naribane

Postopek

  1. Kvinojo spirajte pod hladno vodo, dokler voda ne postane prozorna. Prenesite v ponev, dodajte 1 skodelico vode in ½ čajne žličke soli. Zavrite na močnem ognju, nato zmanjšajte ogenj, pokrijte in dušite 15 minut, dokler kvinoja ni puhasta. Odstranite z ognja in pustite pokrito stati 5 minut.
  2. Pečico segrejte na 175 °C.
  3. V veliki skledi zmešajte odcejeno tunino, kuhano kvinojo, sesekljano čebulo, cvetke brokolija, grški jogurt, zelenjavno juho in začimbe (črni poper, kumina, origano, česen).
  4. Mešanico prenesite v pekač. Površino poravnajte in enakomerno posujte z naribano mocarelo.
  5. Pekač postavite v segreto pečico in pecite 25 minut, dokler sir ne postane zlato rjav.
    Postrezite toplo kot glavno jed ali kot prilogo.
  6. Po želji okrasite s svežimi zelišči, kot sta peteršilj ali drobnjak.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Zloženka s testeninami, tuno in koruzo je odlična ideja za kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: V tem živilu našli ostanke pesticidov
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #94