To je zdrav, beljakovinsko bogat obrok, ki združuje nežno kvinojo, tunino, svež brokoli in kremasto jogurtovo omako.
Sestavine
- 170 g konzervirane tune, odcejene
- 185 g grškega jogurta
80 ml zelenjavne juhe - ½ skodelice nekuhane kvinoje + 1 skodelica vode
- ½ rdeče čebule, sesekljane
- ⅓ glavice brokolija, narezanega na majhne cvetke
- Sol po okusu
- ¼ čajne žličke črnega popra
- ¼ čajne žličke mlete kumine
- 1 čajna žlička origana
- 2 stroka mletega česna
- 100 g mocarele, naribane
Postopek
- Kvinojo spirajte pod hladno vodo, dokler voda ne postane prozorna. Prenesite v ponev, dodajte 1 skodelico vode in ½ čajne žličke soli. Zavrite na močnem ognju, nato zmanjšajte ogenj, pokrijte in dušite 15 minut, dokler kvinoja ni puhasta. Odstranite z ognja in pustite pokrito stati 5 minut.
- Pečico segrejte na 175 °C.
- V veliki skledi zmešajte odcejeno tunino, kuhano kvinojo, sesekljano čebulo, cvetke brokolija, grški jogurt, zelenjavno juho in začimbe (črni poper, kumina, origano, česen).
- Mešanico prenesite v pekač. Površino poravnajte in enakomerno posujte z naribano mocarelo.
- Pekač postavite v segreto pečico in pecite 25 minut, dokler sir ne postane zlato rjav.
Postrezite toplo kot glavno jed ali kot prilogo. - Po želji okrasite s svežimi zelišči, kot sta peteršilj ali drobnjak.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Zloženka s testeninami, tuno in koruzo je odlična ideja za kosilo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira