Ko se bližajo posebne priložnosti, ni nič boljšega kot domači pekovski izdelki, ki napolnijo vaš dom s toplimi in prijetnimi vonjavami. Te rolice z marelično marmelado in borovnicami so popolna izbira za sladkosnede in ljubitelje sadnih okusov. Pripravljene z nežnim testom, napolnjenim s sladko marelično marmelado in svežimi borovnicami, so prava poslastica, ki bo očarala vaše goste in družino.
Sestavine
Sestavine za testo:
- 100 g masla
- 60 ml vode
- 240 ml mleka
- 1 veliko jajce, rahlo stepeno
- 1/2 žličke soli
- 100 g sladkorja
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 570 g gladke moke + 50 g*
- 7 g suhega kvasa
Sestavine za nadev:
- 5-6 žlic marelične marmelade
- približno 100 g borovnic
- 3 žlice sladkorja
Priprava
- Priprava testa:
- Na nizki temperaturi stopite maslo, dodajte vodo in mleko ter pustite, da se zmes nekoliko ohladi.
- V skledi zmešajte moko (najprej uporabite 570 g, nato po potrebi dodajte preostalih 50 g), sol, kvas, vanilijev sladkor in sladkor.
- V mešanici z moko naredite jamico, vanjo vlijte stopljeno masleno zmes in dodajte stepeno jajce. Vse skupaj mešajte z mešalnikom s spiralnimi nastavki, dokler ne dobite gladkega testa.
- Testo oblikujte v kroglo, jo rahlo posujte z moko, pokrijte s krpo in pustite, da vzhaja, dokler se volumen ne podvoji.
- Priprava in oblikovanje:
- Vzhajano testo razvaljajte na pomokani površini, naj bo približno dimenzij 60×40 cm.
- Testo premažite z marelično marmelado, enakomerno razporedite borovnice in posujte s sladkorjem.
- Testo tesno zvijte v rolado.
- Rolado narežite na približno 4 cm debele rezine (najbolje uporabiti nitko za rezanje) in jih razporedite na pekač, namazan z maslom. Med rezinami naj bo približno 1,5 cm prostora. Pokrijte jih in pustite vzhajati približno eno uro.
- Pečenje:
- Pečico segrejte na 180°C.
- Vzhajane rolice pecite približno pol ure (čas peke je odvisen od pečice).
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira