Na prvi pogled izgledajo kot miške, vendar to niso, saj je recept nekoliko drugačen. Okus pa navduši.

Sestavine

  • 200 ml mleka (4/5 skodelice)
  • 15 g svežega kvasa (ali 5 g suhega kvasa – 1 čajna žlička)
  • 50 g sladkorja (2 zvrhani žlici)
  • 1 jajce
  • 300 g moke (10,5 oz) – dodamo postopoma v treh korakih
  • 750 ml rastlinskega olja za cvrtje (3 skodelice)
  • Sladkor v prahu za posip

Postopek

  1. V mlačno mleko nadrobimo svež kvas (ali dodamo suh kvas) ter vmešamo sladkor.
  2. Pustimo stati nekaj minut, da kvas začne delovati.
  3. Vmešamo jajce in postopoma dodajamo moko v treh korakih, pri tem dobro gnetemo testo.
  4. Pokrijemo in pustimo vzhajati 60-70 minut.
  5. Testo prestavimo v slaščičarsko vrečko ali navadno vrečko, ki ji odrežemo vogal.
  6. V loncu segrejemo rastlinsko olje na srednjo temperaturo.
  7. S pomočjo vrečke oblikujemo majhne kroglice ali trakove testa in jih ocvremo do zlato rjave barve.
  8. Odcedimo na papirnati brisački in posipamo s sladkorjem v prahu.
  9. Postrežemo toplo in uživamo!

Video recept

 

Pustni čas je čas za FRITULE- takšne vam bodo najbolj všeč


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSpletne stave: vse, kar morate vedeti o športnih stavah in igralnicah v Sloveniji
Naslednji članekTako razkužite dom po gripi ali prehladu, da še kdo ne zboli