Na prvi pogled izgledajo kot miške, vendar to niso, saj je recept nekoliko drugačen. Okus pa navduši.
Sestavine
- 200 ml mleka (4/5 skodelice)
- 15 g svežega kvasa (ali 5 g suhega kvasa – 1 čajna žlička)
- 50 g sladkorja (2 zvrhani žlici)
- 1 jajce
- 300 g moke (10,5 oz) – dodamo postopoma v treh korakih
- 750 ml rastlinskega olja za cvrtje (3 skodelice)
- Sladkor v prahu za posip
Postopek
- V mlačno mleko nadrobimo svež kvas (ali dodamo suh kvas) ter vmešamo sladkor.
- Pustimo stati nekaj minut, da kvas začne delovati.
- Vmešamo jajce in postopoma dodajamo moko v treh korakih, pri tem dobro gnetemo testo.
- Pokrijemo in pustimo vzhajati 60-70 minut.
- Testo prestavimo v slaščičarsko vrečko ali navadno vrečko, ki ji odrežemo vogal.
- V loncu segrejemo rastlinsko olje na srednjo temperaturo.
- S pomočjo vrečke oblikujemo majhne kroglice ali trakove testa in jih ocvremo do zlato rjave barve.
- Odcedimo na papirnati brisački in posipamo s sladkorjem v prahu.
- Postrežemo toplo in uživamo!
Video recept
Pustni čas je čas za FRITULE- takšne vam bodo najbolj všeč
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira