Pravijo, da nadomestka za meso pač ni. Ampak, ko boste poskusili tale cvetačni zrezek, si boste morda premislili. Res je okusen in mesa sploh ne boste pogrešali.

Sestavine

  • 1 glava cvetače, narezane na zrezke (glejte video)
  • 2 žlici olivnega olja
  • Sol po okusu
  • Sveže mleti črni poper po okusu
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1 žlička suhega česna
  • 50 g naribanega parmezana
  • 100 g naribane mocarele

Postopek

  1. Priprava cvetače. Cvetačo očistite in razrežite na zrezke.
  2. Začimbe. Zrezke premažite z mešanico olivnega olja, soli, popra, sladke paprike, suhega česna in parmezana. Poskrbite, da so vsi enakomerno prekriti z začimbami.
  3. Peka. Začinjeno cvetačo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 20 minut.
  4. Dodajte mocarelo. Po 20 minutah pečenja cvetačo posujte z naribano mocarelo. Pecite še 10 minut na 180 °C., dokler se sir lepo ne stopi in rahlo zlato zapeče.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za bučke carbonara – slastna kremasta omaka z bučkami
Naslednji članekOptična iluzija: Imate visok IQ, če lahko na sliki vidite mladička mačke