Pravijo, da nadomestka za meso pač ni. Ampak, ko boste poskusili tale cvetačni zrezek, si boste morda premislili. Res je okusen in mesa sploh ne boste pogrešali.
Sestavine
- 1 glava cvetače, narezane na zrezke (glejte video)
- 2 žlici olivnega olja
- Sol po okusu
- Sveže mleti črni poper po okusu
- 1 žlička sladke paprike
- 1 žlička suhega česna
- 50 g naribanega parmezana
- 100 g naribane mocarele
Postopek
- Priprava cvetače. Cvetačo očistite in razrežite na zrezke.
- Začimbe. Zrezke premažite z mešanico olivnega olja, soli, popra, sladke paprike, suhega česna in parmezana. Poskrbite, da so vsi enakomerno prekriti z začimbami.
- Peka. Začinjeno cvetačo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 20 minut.
- Dodajte mocarelo. Po 20 minutah pečenja cvetačo posujte z naribano mocarelo. Pecite še 10 minut na 180 °C., dokler se sir lepo ne stopi in rahlo zlato zapeče.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira