Ne glede na to, ali pripravljamo kremasti puding, lahke in pomladne sveže testenine ali krofe, kremne rezine, … se je večina od nas že srečala z recepti, ki uporabljajo rumenjake, za seboj pa pustijo veliko skledo zavrženih beljakov.
Čeprav lahko živimo s tem, da vsake toliko časa vržemo beljak ali dva v odtok, bi raje vsako sestavino v svoji kuhinji koristno uporabili.
Dobra novica je, da vam jih ni treba takoj porabiti – bele lahko zamrznete več mesecev. Sveži ali odmrznjeni, so ključni za nekatere naše najljubše recepte.Tukaj je nekaj okusnih načinov, kako uporabiti ostanke beljakov.
Ledeni veter
Torta, ki je bila priljubljena v eni izmed sezon hrvaškega sanjskega moškega, saj je fant priznal, da jo naravnost obožuje.
Recept: Ledeni veter – sladica, ki jo obožuje sanjski moški Hrvaške
Omlete na več načinov
Namesto, da bi omlete pripravili z enakim razmerjem rumenjakov in beljakov, uporabite več beljakov. Znano je, da je takšna omleta celo bolj zdrava in manj kalorična.
Glazura za piškote
Beljake shranite v zamrzovalniku in ko se pripravlja zimska peka medenjakov, iz njih naredite glazuro za piškote. Potrebujete le beljake in sladkor v prahu.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira