Pri ogledu lubenic najprej izstopajo tiste čudne bele lise. Vendar so te lise (imenovane terenske pege) povsem naravne. Terensko mesto je območje, kjer je lubenica počivala na tleh. Medtem ko ima vsaka lubenica poljsko mesto, imajo najboljše lubenice rumene ali pa celo oranžne lise.
Tkanje lubenice kaže, kolikokrat so se je čebele dotaknile. Bolj kot je opraševana lubenica, slajša je.

Pecelj lubenice kaže na njeno zrelost. Zeleni pecelj kaže, da je bila izbran prehitro in ne bo imela dobrega okusa. Pojdite po lubenice, ki imajo posušene peclje za najboljši okus. Knjige ne morete soditi po njenem ovitku, lahko pa lubenico presodite po lupini.

Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira