Divji riž se odlično ujame z zelenjavo in ga pogosto pripravljamo kot samostojno jed ali kot prilogo k mesu. Spodaj je preprost in okusen recept, ki ga zlahka pripravite doma.

Sestavine

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 srednje velika čebula, sesekljana
  • 1 velik korenček, nasekljan
  • 2 stebli zelene, narezani na rezine
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 4 skodelice piščančje osnove
  • 2 skodelici divjega riža
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja

Postopek

  1. V veliki ponvi segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter rahlo prepražite, da čebula postekleni.
  2. Primešajte nasekljan korenček in zeleno. Kuhajte nekaj minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
  3. V ponev vlijte piščančjo osnovo, dodajte divji riž, nasekljan peteršilj. Vse dobro premešajte.
  4. Mešanico prelijte v ognjevarno posodo za pečenje in jo pokrijte z aluminijasto folijo.
  5. Pecite v pečici, segreti na 175 °C, približno 30–35 minut, oziroma dokler riž ni kuhan in vsa tekočina vpita.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Rižota s piščancem in gobami, hitro in okusno kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdete piščančka v nekaj sekundah? Če vam uspe, imate visok IQ
Naslednji članekTako na naravni način pobarvati pirhe – prečudoviti bodo