Divji riž se odlično ujame z zelenjavo in ga pogosto pripravljamo kot samostojno jed ali kot prilogo k mesu. Spodaj je preprost in okusen recept, ki ga zlahka pripravite doma.
Sestavine
- 1 žlica olivnega olja
- 1 srednje velika čebula, sesekljana
- 1 velik korenček, nasekljan
- 2 stebli zelene, narezani na rezine
- 2 stroka česna, sesekljana
- 4 skodelice piščančje osnove
- 2 skodelici divjega riža
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
Postopek
- V veliki ponvi segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter rahlo prepražite, da čebula postekleni.
- Primešajte nasekljan korenček in zeleno. Kuhajte nekaj minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
- V ponev vlijte piščančjo osnovo, dodajte divji riž, nasekljan peteršilj. Vse dobro premešajte.
- Mešanico prelijte v ognjevarno posodo za pečenje in jo pokrijte z aluminijasto folijo.
- Pecite v pečici, segreti na 175 °C, približno 30–35 minut, oziroma dokler riž ni kuhan in vsa tekočina vpita.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Rižota s piščancem in gobami, hitro in okusno kosilo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira