Korenje
Ta običajna kulinarična sestavina, najbolj znana po svoji oranžni sorti, je znana po visoki vsebnosti beta-karotena, pigmenta in karotenoida, ki daje razširjeni različici te korenovke barvo.
Naša telesa lahko pretvorijo beta-karoten v vitamin A, ki je po navedbah Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) vključen v imunsko funkcijo, vid, razmnoževanje in celično komunikacijo. Naša telesa ne morejo sama proizvajati vitamina A, zato ga moramo pridobiti iz naše prehrane.
Zadnji prispevki
- To je trik, zaradi katerega se moje korito vedno sveti in tudi vaše se bo
- Kaj skuhati za kosilo, ko res nimaš ideje in niti pretirano veliko časa?
- Tako sem lani naredila ikebano za manj kot 5 € in vsi so bili navdušeni
- To sočno skutino pecivo morate pripraviti še to jesen
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?