Križnice
Ta zelenjava se ponaša s posebej bogato vsebnostjo hranil, vključno z veliko vitamini (C, E, K in folati), minerali ( kalij , kalcij in selen ) in karotenoidi (lutein, beta-karoten in zeaksantin).
Križnata zelenjava vsebuje tudi glukozinolate, snovi, ki dajejo zelenju značilen oster okus. Ugotovljeno je bilo, da te snovi prinašajo različne zdravstvene koristi .
Zdi se, da nekateri glukozinolati uravnavajo odziv telesa na stres in vnetja; imajo protimikrobne lastnosti, nekatere od njih pa preiskujejo glede možnosti za boj proti raku.

Zadnji prispevki
- To je trik, zaradi katerega se moje korito vedno sveti in tudi vaše se bo
- Kaj skuhati za kosilo, ko res nimaš ideje in niti pretirano veliko časa?
- Tako sem lani naredila ikebano za manj kot 5 € in vsi so bili navdušeni
- To sočno skutino pecivo morate pripraviti še to jesen
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?