Losos
Nedavne študije kažejo, da bi lahko uživanje mesa – večinoma rdečega, pa tudi nekaterih vrst perutninskega mesa – dolgoročno škodovalo našemu zdravju. Dobra alternativa za beljakovine so v tem primeru ribe, losos pa ima zlasti številne prehranske koristi.
Losos je poln beljakovin in vsebuje tudi veliko omega-3 maščobnih kislin, ki naj bi bile koristne za vid. Raziskave so pokazale, da omega-3 ščiti proti sindromu suhega očesa, za katerega je značilno nezadostno mazanje oči, kar lahko vodi v bolečino in zamegljen vid.
Poleg tega so omega-3 maščobne kisline povezane z zdravjem možganov in raziskave nakazujejo, da lahko preprečijo kognitivni upad, povezan s staranjem.
Zadnji prispevki
- To je trik, zaradi katerega se moje korito vedno sveti in tudi vaše se bo
- Kaj skuhati za kosilo, ko res nimaš ideje in niti pretirano veliko časa?
- Tako sem lani naredila ikebano za manj kot 5 € in vsi so bili navdušeni
- To sočno skutino pecivo morate pripraviti še to jesen
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?