Losos
Nedavne študije kažejo, da bi lahko uživanje mesa – večinoma rdečega, pa tudi nekaterih vrst perutninskega mesa – dolgoročno škodovalo našemu zdravju. Dobra alternativa za beljakovine so v tem primeru ribe, losos pa ima zlasti številne prehranske koristi.
Losos je poln beljakovin in vsebuje tudi veliko omega-3 maščobnih kislin, ki naj bi bile koristne za vid. Raziskave so pokazale, da omega-3 ščiti proti sindromu suhega očesa, za katerega je značilno nezadostno mazanje oči, kar lahko vodi v bolečino in zamegljen vid.
Poleg tega so omega-3 maščobne kisline povezane z zdravjem možganov in raziskave nakazujejo, da lahko preprečijo kognitivni upad, povezan s staranjem.

Zadnji prispevki
- 5 ključnih opravil, ki vas rešijo zadrege: Ne pozabite očistiti teh stvari, preden pridejo gosti
- Božanski božični tiramisu: praznična sladica, ki s svojim videzom in okusom osupne čisto vsakogar
- Naredi sam: Leseni snežaki za popolno praznično vzdušje
- Sočne praznične kocke, ki jih vsi obožujejo: preprost recept za popolno sladico
- Trije starodavni nasveti naših babic za močnejša pljuča in boljše zdravje pozimi
- Čokoladni huzarski krapki: klasični piškoti z razkošnim čokoladnim nadevom














































