Bučni žličniki so odlična priloga, ki jo lahko pripravite hitro in enostavno. Zelo lepo se podajo k mesu v omakah in sedaj je pravi čas, da jih naredite.

Sestavine

  • 500 g kuhane ali pečene buče
  • 200 g moke
  • 3 žlice pšeničnega zdroba
  • 1 jajce
  • Zelenjava, sol, poper po okusu
  • 1 žlica drobnjaka (po želji)
  • 1 žlica naribanega parmezana

Postopek

  1. Najprej olupimo bučo in jo narežemo na kocke. Skuhamo ali spečemo, dokler ni mehka.
  2. Nato jo pretlačimo v pire in pustimo, da se nekoliko ohladi.
  3.  Ohlajeni bučni pire premešamo z moko, pšeničnim zdrobom, jajcem, soljo, poprom in parmezanom. Po želji lahko dodamo tudi drobnjak za dodatno aromo.
  4. Če je masa dovolj čvrsta, jo lahko oblikujemo v svaljke in jo narežemo na njoke. Če je masa mehkejša, pa s pomočjo žlice oblikujemo žličnike.
  5. Zavremo velik lonec vode, ki ji dodamo sol in malo olja, da preprečimo sprijemanje žličnikov. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vrelo vodo. Kuhamo jih približno 5 minut po tem, ko priplavajo na površje.
  6. Kuhane žličnike odcedimo in jih takoj postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Jesenska dekoracija z bučami iz blaga
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate dober vid, boste zebro našli v hipu