Bučni žličniki so odlična priloga, ki jo lahko pripravite hitro in enostavno. Zelo lepo se podajo k mesu v omakah in sedaj je pravi čas, da jih naredite.
Sestavine
- 500 g kuhane ali pečene buče
- 200 g moke
- 3 žlice pšeničnega zdroba
- 1 jajce
- Zelenjava, sol, poper po okusu
- 1 žlica drobnjaka (po želji)
- 1 žlica naribanega parmezana
Postopek
- Najprej olupimo bučo in jo narežemo na kocke. Skuhamo ali spečemo, dokler ni mehka.
- Nato jo pretlačimo v pire in pustimo, da se nekoliko ohladi.
- Ohlajeni bučni pire premešamo z moko, pšeničnim zdrobom, jajcem, soljo, poprom in parmezanom. Po želji lahko dodamo tudi drobnjak za dodatno aromo.
- Če je masa dovolj čvrsta, jo lahko oblikujemo v svaljke in jo narežemo na njoke. Če je masa mehkejša, pa s pomočjo žlice oblikujemo žličnike.
- Zavremo velik lonec vode, ki ji dodamo sol in malo olja, da preprečimo sprijemanje žličnikov. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vrelo vodo. Kuhamo jih približno 5 minut po tem, ko priplavajo na površje.
- Kuhane žličnike odcedimo in jih takoj postrežemo.
















































