Mini cheesecake mafini z jagodami so ljubka različica klasičnega cheesecaka, popolna za sladkanje ob posebnih priložnostih ali kadar si zaželite nekaj osvežilno sladkega. Nežna kremna masa z okusom limone in vanilije, hrustljava podlaga in sočen jagodni preliv naredijo to sladico nepremagljivo privlačno.
Sestavine
Za piškotno podlago:
- 1¼ skodelice zdrobljenih graham krekerjev (lahko uporabite polnozrnate kekse)
- ¼ skodelice masla, sobne temperature
Za cheesecake nadev:
- 450 g kremnega sira, sobne temperature
- ½ skodelice kristalnega sladkorja
- 2 jajci
- Lupinica in sok 1 večje limone
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
Za jagodni preliv:
- 2½ skodelice svežih jagod, narezanih na majhne koščke
- Polovica zavitka jagodne želatine (približno 40–45 g)
- ¼ skodelice sladkorja
- 1½ žlice koruznega škroba (gustina)
- ½ skodelice vode
Postopek
- Pečico segrejte na 180 °C. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki.
- V multipraktiku združite maslo in zdrobljene graham kekse ter miksajte, da dobite teksturo mokrega peska.
- Po eno žlico mešanice dajte v vsako vdolbino pekača za mafine in jo trdno pritisnite ob dno z žlico ali majhnim kozarcem.
- V multipraktik ali posodo dajte kremni sir, sladkor, jajci, limonino lupinico in sok ter vanilijo. Vse skupaj gladko zmešajte, da dobite kremasto maso brez grudic.
- Kremni nadev enakomerno porazdelite v modelčke za mafine preko pripravljene podlage.
- Pecite v ogreti pečici približno 15–18 minut oziroma dokler se robovi ne strdijo. Po peki pustite, da se cheesecake mafini ohladijo na sobno temperaturo.
- V manjši kozici zmešajte vodo, koruzni škrob in sladkor ter zavrite med stalnim mešanjem. Kuhajte, dokler zmes ne postane gosta in prozorna (približno 2–3 minute).
- Odstavite z ognja, dodajte želatino in dobro premešajte, da se želatina popolnoma raztopi.
- Zmes prelijte čez narezane jagode, previdno premešajte in pustite 15 minut, da se nekoliko ohladi.
- Po vrhu ohlajenih cheesecake mafinov enakomerno razporedite jagodni preliv.
- Sladico postavite v hladilnik za vsaj nekaj ur (najbolje čez noč), da se dobro strdi in okusi povežejo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za osvežujoče in slastne ledene kocke z jagodami
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira