Mini cheesecake mafini z jagodami so ljubka različica klasičnega cheesecaka, popolna za sladkanje ob posebnih priložnostih ali kadar si zaželite nekaj osvežilno sladkega. Nežna kremna masa z okusom limone in vanilije, hrustljava podlaga in sočen jagodni preliv naredijo to sladico nepremagljivo privlačno.

Sestavine

Za piškotno podlago:

  • 1¼ skodelice zdrobljenih graham krekerjev (lahko uporabite polnozrnate kekse)
  • ¼ skodelice masla, sobne temperature

Za cheesecake nadev:

  • 450 g kremnega sira, sobne temperature
  • ½ skodelice kristalnega sladkorja
  • 2 jajci
  • Lupinica in sok 1 večje limone
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta

Za jagodni preliv:

  • 2½ skodelice svežih jagod, narezanih na majhne koščke
  • Polovica zavitka jagodne želatine (približno 40–45 g)
  • ¼ skodelice sladkorja
  • 1½ žlice koruznega škroba (gustina)
  • ½ skodelice vode

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 °C. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki.
  2. V multipraktiku združite maslo in zdrobljene graham kekse ter miksajte, da dobite teksturo mokrega peska.
  3. Po eno žlico mešanice dajte v vsako vdolbino pekača za mafine in jo trdno pritisnite ob dno z žlico ali majhnim kozarcem.
  4. V multipraktik ali posodo dajte kremni sir, sladkor, jajci, limonino lupinico in sok ter vanilijo. Vse skupaj gladko zmešajte, da dobite kremasto maso brez grudic.
  5. Kremni nadev enakomerno porazdelite v modelčke za mafine preko pripravljene podlage.
  6. Pecite v ogreti pečici približno 15–18 minut oziroma dokler se robovi ne strdijo. Po peki pustite, da se cheesecake mafini ohladijo na sobno temperaturo.
  7. V manjši kozici zmešajte vodo, koruzni škrob in sladkor ter zavrite med stalnim mešanjem. Kuhajte, dokler zmes ne postane gosta in prozorna (približno 2–3 minute).
  8. Odstavite z ognja, dodajte želatino in dobro premešajte, da se želatina popolnoma raztopi.
  9. Zmes prelijte čez narezane jagode, previdno premešajte in pustite 15 minut, da se nekoliko ohladi.
  10. Po vrhu ohlajenih cheesecake mafinov enakomerno razporedite jagodni preliv.
  11. Sladico postavite v hladilnik za vsaj nekaj ur (najbolje čez noč), da se dobro strdi in okusi povežejo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za osvežujoče in slastne ledene kocke z jagodami


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če imate dober vid, boste zajčka na sliki našli v manj kot 5 sekundah
Naslednji članekKaj morajo ljudje, ki nimajo več žolča, jesti in čemu naj se izogibajo?