Ste ljubitelji palačink? Lahko jih pripravite na več različnih načinov, med drugim tudi zelenjavne. Še posebej priljubljene so ameriške, ker so puhaste, sladke in nasitne (pa še manj jih pojeste kot klasičnih, zato peka ne traja več ur). Danes vam predstavljamo recept za najbolj puhaste ameriške palačinke, ki vam bodo zagotovo uspele, če sledite navodilom.
Sestavine
- 2 jajci
- 40 g mehke moke
- 25 g mleka
- 40 g sladkorja
- 1 g ekstrakta vanilije
- nekaj jedilnega olja

Postopek
- Ločimo rumenjake in beljake.
- Rumenjakom dodamo 25 g mleka, 10 g sladkorja, 1 g vanilijevega ekstrakta in 40 g moke. Premešamo, da ne bo grudic.
- Beljake stepamo v sneg in jim dodamo 30 g sladkorja po delih.
- Sneg beljakov zmešamo v jajčno mešanico po delih. Pazimo, da vmešavamo rahlo, da ostane struktura.
- Maso damo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na segreto ponev v obliki krogov.
- V ponev vlijemo 1 žličko vode in pokrijte s pokrovom.
- Sledite navodilom v videu, da naredite najbolj puhaste.
Video recept
Zadnji prispevki
- Enostaven jagodni džem z rabarbaro
- Genialni triki, kako cimet uporabiti v vašem domu (ne samo pri peki)
- Najboljši recept za govejo enolončnico, ki bo zvezda na mizi
- Uganka: Lahko najdete 10 razlik na sliki
- To rastlina ima več železa kot špinača, velja za superživilo
- Omaka z gobami in česnom, odlično se poda k testeninam ali rižu