Ti lešnikovi piškoti so preprosti za pripravo, a polni okusa. S hrustljavo zunanjostjo, mehkim lešnikovim nadevom in privlačno dekoracijo so popolna izbira za popoldanski čaj ali posebno priložnost.

Sestavine

  • 200 g (3/4 skodelice) lešnikove kreme
  • 1 jajce
  • 160 g (1 1/4 skodelice) večnamenske moke

Za dekoracijo:

  • Lešnikova krema
  • Sesekljani lešniki
  • Sesekljane pistacije
  • Kokosova moka

Postopek

  1. V skledo dodajte lešnikovo kremo in jajce.
  2. Dobro premešajte, da se sestavini povežeta.
  3. Postopoma dodajte moko in mešajte, dokler se testo ne začne oblikovati.
  4. Testo pregnetite z rokami, dokler ne postane kompaktno in gladko.
  5. Z rokami oblikujte majhne kroglice iz testa.
  6. Kroglice položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  7. Na sredini vsake kroglice naredite vdolbino.
  8. Pekač postavite v hladilnik za 1 uro, da se piškoti strdijo.
  9. Po pretečenem času piškote vzemite iz hladilnika.
  10. Pecite jih v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 10 minut.
  11. Po peki pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo.
  12. V vsako vdolbino dodajte lešnikovo kremo.
  13. Piškote okrasite s sesekljanimi lešniki, pistacijami in kokosovo moko.
  14. Piškote razporedite na servirni krožnik in postrezite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Najboljši linški piškoti; recept in navodila za pripravo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva 10 živali, le redki jih najdejo
Naslednji članekOptična iluzija: Koliko skritih žuželk lahko najdete na sliki?