Ti lešnikovi piškoti so preprosti za pripravo, a polni okusa. S hrustljavo zunanjostjo, mehkim lešnikovim nadevom in privlačno dekoracijo so popolna izbira za popoldanski čaj ali posebno priložnost.
Sestavine
- 200 g (3/4 skodelice) lešnikove kreme
- 1 jajce
- 160 g (1 1/4 skodelice) večnamenske moke
Za dekoracijo:
- Lešnikova krema
- Sesekljani lešniki
- Sesekljane pistacije
- Kokosova moka
Postopek
- V skledo dodajte lešnikovo kremo in jajce.
- Dobro premešajte, da se sestavini povežeta.
- Postopoma dodajte moko in mešajte, dokler se testo ne začne oblikovati.
- Testo pregnetite z rokami, dokler ne postane kompaktno in gladko.
- Z rokami oblikujte majhne kroglice iz testa.
- Kroglice položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Na sredini vsake kroglice naredite vdolbino.
- Pekač postavite v hladilnik za 1 uro, da se piškoti strdijo.
- Po pretečenem času piškote vzemite iz hladilnika.
- Pecite jih v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 10 minut.
- Po peki pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo.
- V vsako vdolbino dodajte lešnikovo kremo.
- Piškote okrasite s sesekljanimi lešniki, pistacijami in kokosovo moko.
- Piškote razporedite na servirni krožnik in postrezite.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Najboljši linški piškoti; recept in navodila za pripravo
Zadnji prispevki
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni
- Jesenski kolač z jabolki in orehi, ki bo kuhinjo napolnil s prečudovitim vonjem
- Test osebnosti: To, kaj najprej vidite, razkrije resnico o vas
- 6 učinkovitih rešitev, s katerimi se znebite smrdljivih hroščev za vedno