Če imate radi piščanca, potem je to jed, ki za kosilo ne sme manjkati. Zraven pripravite pljukance kot prilogo.
Sestavine
- 4 piščančje prsi brez kože
- 200 g gob
- 2 žlici masla
- 4 rezine šunke
- 1 žlička posušenega origana
- 8 žlic naribanega parmezana
- 12 rezin mocarele
- 1 skodelica piščančje juhe
- Peteršilj (peščica sesekljan)
Postopek
- Gobe drobno narežemo.
- V kozici stopimo maslo, dodamo gobe z origanom, pečemo na močnem ognju, da se gobe lepo zapečejo. Odstavimo, da se ohladi.
- Z ostrim nožem narežemo piščančje prsi vzporedno z desko za rezanje, začenši z debelejše strani. Ne prerežite do konca, mora se odpreti kot knjiga.
- Piščanca položimo med živilsko folijo in z ravno stranjo kladiva za meso potolčemo do enakomerne velikosti.
- Na eno stran piščanca položimo rezino šunke. Gobe razdelimo in enakomerno položimo na šunko. Po gobah potresemo parmezan.
- Prsi zložimo nazaj, da oblikujemo sendviče.
- Potisnemo skupaj, da se tesno zapakira.
- Na srednjem ognju v ponev dodamo dodatno maslo, ko se stopi, dodamo piščanca, dokler lepo ne porjavi na eni strani, nato previdno obrnemo piščanca in popečemo še drugo stran.
- Deglaziramo s piščančjo osnovo.
- Vrhove piščanca pokrijemo z rezinami mocarele.
- Čez sir dodamo še malo mlete paprike in zalijemo s piščančjo osnovo. Pokrijemo s pokrovom in zmanjšamo toploto na nizko.
- Dušimo cca. 2-3 minute oziroma dokler se sir lepo ne stopi.
- Potresemo sesekljan peteršilj.
Video recept
Zadnji prispevki
- Uganka: Ali lahko najdete najbolj neumno osebo na tej sliki?
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
- Imate veliko nogavic brez para? Tako jih lahko koristno uporabite
- Mehko pecivo z orehi in čokoladno glazuro, ki vedno uspe
- Ne delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir
- Čokoladne mileram kocke: preprosto pecivo z vrhunskim okusom
















































