Ena izmed najboljših lastnosti te enolončnice je njena prilagodljivost. Vedno lahko uporabite tiste kose zelenjave ali mesa, ki so vam ostali v hladilniku ali zamrzovalniku.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 korenček
- 3 majhni mladi krompirji
- 2 pesti graha
- pol piščančjih prsi
- 1 čajna žlička dimljene ali navadne rdeče paprike
- 1 lovorov list
- 1 žlica svežega peteršilja
- 1 čajna žlička timijana
- 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
- sol in poper
- oljčno olje
Postopek
- Piščančje meso posolimo, narežemo na majhne kocke in popečemo na dobro segretem olju.
- Odstavimo iz ponve in na isti maščobi (ali po potrebi še malo dodamo) podušimo drobno sesekljano čebulo. Ko se obarva dodamo na kocke narezano korenje in malo večje na kocke narezan mlad krompir.
- Dobro prepražimo, nato dodamo rdečo papriko, paradižnikov koncentrat, timijan, lovorov list, sol in poper.
- Vrnemo meso, premešamo in prilijemo vode (lahko še bolje jušne osnove, če smo jo pripravili vnaprej) toliko, da so vse sestavine pokrite.
- Kuhamo približno 20 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča, dodamo grah in kuhamo še pet minut.
- Dodamo drobno sesekljan peteršilj, po potrebi dodatno začinimo in ugasnemo ogenj.
- Postrežemo toplo.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira