Prišla je jesen in z njo čas trgatve. Slovenci smo znani po svojih vinorodnih okoliših, zato je trenutno grozdja skoraj povsod v izobilju. Poleg vina in še kakšne druge tekoče poslastice, ga lahko uporabite tudi v sladicah. Spodnji kolač je izjemno okusen in enostaven za pripravo.
Sestavine
- 6 skodelic bele moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 skodelici olja
- 4 skodelice kisle vode
- 4 skodelice sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- grozdje
- mandlji
Postopek
- Najprej v eni posodi zmešate suhe sestavine, v drugi pa mokre sestavine in jih nato združite.
- Uporabite lahko tudi polnozrnato moko namesto bele.
- Pekač, v katerem boste pekli kolač, naoljite in pomokajte ter dodajte nekaj grozdja. Mešanico prelijemo čez grozdje in na koncu še enkrat potresemo grozdje ter nasekljane mandlje.
- Pečemo na 200 stopinjah približno 40 minut.
- Ko vzamete iz pečice, narežite na želene kose in potresite s sladkorjem v prahu.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira