Čeprav kumare najpogosteje povezujemo s solatami in vlaganjem, vas bo ta kremasta enolončnica prepričala, da imajo lahko kumare tudi čisto drugo kulinarično podobo.

Mehka čebula, naribane kumare, mlečna osnova in osvežujoče začimbe poskrbijo za edinstveno in prijetno jed, ki jo lahko postrežete kot samostojen obrok. Kumarice v omaki jeste tople in zraven se lepo poda pire krompir.

Sestavine

  • 600 g olupljenih in naribanih kumar
  • 1 čebula
  • 4 žlice ostre moke
  • 200 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml vode
  • sol in poper po okusu
  • začimbe po želji (koper, drobnjak, česen v prahu …)
  • malo olja za praženje

Recept: Kumarice v omaki – odlična ideja za poletno kosilo

Postopek

  1. Kumare olupite in grobo naribajte. Potresite jih z malo soli, premešajte in pustite stati približno 15 minut, da spustijo vodo. Nato jih dobro odcedite z rokami.
  2. Na malo olja v večji ponvi popražite drobno sesekljano čebulo, dokler se ne zmehča.
  3. Dodajte moko, hitro premešajte in takoj dodajte odcejene kumare.
  4. Prelijte z mlekom, jogurtom in vodo. Dobro premešajte.
  5. Začinite po okusu (sol, poper, koper, drobnjak, česen v prahu) in kuhajte približno 20 minut na srednjem ognju, občasno premešajte.
  6. Če je enolončnica preredka, dodajte še malo moke. Če je pregosta, dodajte še malo vode.
  7. Postrezite s pire krompirjem in po želji svežo solato.

Nasvet

Ta enolončnica ni le izjemno okusna, temveč tudi hitra in lahka – popolna za poletna kosila brez dolgega kuhanja.

PRIPRAVITE TUDI: Recept za kisle kumarice brez konzervansov


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #114
Naslednji članekKolikokrat se lahko uporabi isto olje za cvrtje?