Ta omaka je popolna kombinacija sladkega, kislega in pikantnega. Odlična je kot preliv za solate, omaka za pečeno meso ali priloga k žaru. Pripravljena v nekaj minutah – in vedno navduši!
Sestavine
- 2 žlici gorčice
- 1 žlica medu
- 1 žlica jabolčnega ali vinskega kisa
- 3 žlice olivnega olja
- Ščepec soli in popra
- Malo česna v prahu (po okusu)
Postopek
- Zmešajte: Vse sestavine dajte v majhno skledo. Dobro premešajte z metlico ali vilicami, dokler ne dobite gladke in sijoče omake.
- Prilagodite okus: Poskusite in po želji prilagodite – dodajte več medu za sladkost ali več gorčice za intenzivnejši okus.
Namig za serviranje
- Odlična je s piščancem, zrezkom, svinjino, kebabom ali z zelenjavo na žaru.
- Lahko jo uporabite tudi kot preliv za pečeno krompirjevo solato ali sendviče.
PRIPRAVITE TUDI: Omaka z gobami in česnom, odlično se poda k testeninam ali rižu
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira