Ko si zaželite sladice, ki je hkrati osvežilna, kremasta in hitro pripravljena, so ti jagodni kozarčki prava izbira. So popolna kombinacija sadja, mehkega biskvita, nežne kreme in hrustljavih piškotnih drobtin – idealni za poletna druženja ali romantično sladkanje na balkonu. Recept je zelo enostaven za pripravo.

Sestavine

  • 4 skodelice narezanih jagod
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1/4 skodelice belega sladkorja
  • 1/2 skodelice zdrobljenih piškotov (graham piškoti ali poljubni masleni)
  • 1 navaden biskvit
  • 220 g kremnega sira (sobne temperature)
  • 1/2 skodelice sladkorja v prahu
  • 8 žlic stepene smetane
  • Naribana lupinica polovice limone
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Postopek

  1. Jagode pripravi vnaprej: V posodi zmešaj narezane jagode, balzamični kis in beli sladkor. Pusti stati vsaj 10 minut, da se okusi povežejo in jagode spustijo sok.
  2. Pripravi kremo: V večji skledi zmešaj kremni sir, sladkor v prahu, limonino lupinico in vanilijev ekstrakt, dokler zmes ne postane gladka. Nato nežno vmešaj stepano smetano, da dobiš puhasto, mousse podobno teksturo. Kremo prestavi v dresirno vrečko in jo pripravi za uporabo.
  3. Zloži sladico v kozarce: Biskvit nareži na tanke rezine. V vsak kozarček daj en kos biskvita, sledi žlica mariniranih jagod, nato plast kreme. Posuj z nekaj zdrobljenimi piškoti in zaključi z dodatno plastjo jagod.
  4. Ohladi: Sladico postavi v hladilnik za vsaj dve uri, da se lepo ohladi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Kapri kocke – kremasta sladica z jagodami in vanilijo

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je sestavina, ki bo vsako čokoladno sladico naredila še malo boljšo
Naslednji članekPametno zalivanje vrta: Stara tehnika, ki navdušuje tudi moderne vrtnarje