Ko si zaželite sladice, ki je hkrati osvežilna, kremasta in hitro pripravljena, so ti jagodni kozarčki prava izbira. So popolna kombinacija sadja, mehkega biskvita, nežne kreme in hrustljavih piškotnih drobtin – idealni za poletna druženja ali romantično sladkanje na balkonu. Recept je zelo enostaven za pripravo.
Sestavine
- 4 skodelice narezanih jagod
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1/4 skodelice belega sladkorja
- 1/2 skodelice zdrobljenih piškotov (graham piškoti ali poljubni masleni)
- 1 navaden biskvit
- 220 g kremnega sira (sobne temperature)
- 1/2 skodelice sladkorja v prahu
- 8 žlic stepene smetane
- Naribana lupinica polovice limone
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Postopek
- Jagode pripravi vnaprej: V posodi zmešaj narezane jagode, balzamični kis in beli sladkor. Pusti stati vsaj 10 minut, da se okusi povežejo in jagode spustijo sok.
- Pripravi kremo: V večji skledi zmešaj kremni sir, sladkor v prahu, limonino lupinico in vanilijev ekstrakt, dokler zmes ne postane gladka. Nato nežno vmešaj stepano smetano, da dobiš puhasto, mousse podobno teksturo. Kremo prestavi v dresirno vrečko in jo pripravi za uporabo.
- Zloži sladico v kozarce: Biskvit nareži na tanke rezine. V vsak kozarček daj en kos biskvita, sledi žlica mariniranih jagod, nato plast kreme. Posuj z nekaj zdrobljenimi piškoti in zaključi z dodatno plastjo jagod.
- Ohladi: Sladico postavi v hladilnik za vsaj dve uri, da se lepo ohladi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Kapri kocke – kremasta sladica z jagodami in vanilijo
















































