Ste na dieti, ali preprosto ne smete uživati moke, maščob in mleka? Težko najdete pecivo, ki bi vam bilo dobro in bi se z njim posladkali? Potem je tale recept kot nalašč za vas. Ne vsebuje moke, olja, niti mleka – ampak kljub temu je slastno.
Sestavine
- 5 jajc
- 10 žlic sladkorja (120 g)
- 150 g orehov
- 100 g temne čokolade
- 140 g masla

Postopek
- Beljake in rumenjake ločimo.
- Beljake damo v skledo in jim dodamo sladkor ter jih stepemo v sneg.
- Dodamo jim zmlete orehe in premešamo z lopatko.
- Maso damo v pekač ( 25 x 35 cm) – lepo jo razporedimo po pekaču kar z žlico.
- Pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut.
- Pustimo, da se biskvit ohladi.
- Rumenjake damo v skledo in jim dodamo 5 žlic sladkorja. Premešamo, da dobimo puhasto maso.
- Pripravimo vodno kopel in ko voda zavre, skledo z rumenjaki položimo nad paro in mešamo 10 minut, da se masa pregreva.
- V jajčno kremo nato dodamo še 100 g temne čokolade in mešamo, dokler se ne stopi.
- Počakamo, da se krema rahlo ohladi, nato ji dodamo še maslo v kockah in premešamo z električnim mešalnikom.
- Biskvit narežemo na 3 enake dele in na vsak del namažemo kremo ter sestavimo kot za torto.
- Po vrhu naribamo preostanek čokolade.
- Ohladimo.
Video recept
Še nekaj preprostih sladic:
- Recept: Okusna čokoladno-bananina sladica, ki vas bo sezula
- Recept: Slastne čokoladne rezine z neverjetno okusnim polnilom
- Recept: Božanska čokoladna sladica z orehi! To morate poskusiti
- Recept: Ta čokoladna torta bo postala vaša najljubša sladica, ko jo enkrat poskusite
- Recept: Hitro pripravljena čokoladna torta brez peke
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira