Pravijo, da je kurja juha najboljše zdravilo za prehlade in gripo. Sezona je tik pred vrati, zato je čas, da se naučite pripraviti najboljšo. Takšno, ki vas bo okrepila in pogrela, ko se bo začelo kihanje in kašljanje.
Sestavine
- piščanec
- krompir
- korenček
- čebula
- začimbe: sol, poper, zelenjava, peteršilj
- rezanci
Postopek
- Piščanca kuhamo v vodi 30 minut, da se meso skuha.
- Medtem ko se piščanec kuha, pripravimo in narežemo zelenjavo.
- Čebulo pražimo nekaj minut, nato dodamo ostalo zelenjavo in vse skupaj pražimo 5 minut. Dodajte malo soli.
- Ko je piščanec kuhan, ločimo meso od kosti. Odstranimo tudi kožo.
- V lonec damo zelenjavo.
- Dodamo vodo, v kateri se je piščanec kuhal in vse skupaj kuhamo še 30 minut ali več.
- Začinimo po okusu in po potrebi dodamo še vodo.
- Na koncu dodamo že pripravljeno rezance in pustimo na štedilniku še nekaj minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira