Ti dve barviti rolici pritegneta poglede na vsaki mizi! Mehko in puhasto jajčno testo z dodatki ajvarja ali špinače v kombinaciji z nežnimi nadevi ustvarita popoln prigrizek za vse priložnosti.

Sestavine

Zeleno testo

  • 4 jajca
  • 2 x ščep soli
  • 4 žlice ostre moke
  • 4 žlice kuhane in odcejene špinače

Nadev:

  • 3 kuhana jajca
  • 3 kisle kumarice
  • 1 majoneza
  • 1 kisla smetana

Oranžno testo

  • 4 jajca
  • 2 x ščep soli
  • 4 žlice ostre moke
  • 4 žlice ajvarja

Nadev:

  • 5 dag kuhane šunke
  • 1 majoneza
  • 1 kisla smetana
  • 1 žlica ketchupa

Postopek

  1. Jajca ločimo. Beljake stepemo s ščepcem soli v trd sneg.
  2. Rumenjake stepemo s preostalim ščepcem soli, dodamo špinačo in moko ter nežno vmešamo sneg. Pri oranžnem testu uporabimo ajvar namesto špinače.
  3. Maso razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem.
  4. Pečemo približno 10–12 minut na 180 °C.
  5. Po peki še topel biskvit zvijemo v kuhinjsko krpo in ohladimo.
  6. Za nadev vse sestavine zmešamo v enotno maso. Ohlajeno testo odvijemo, premažemo z nadevom in tesno zvijemo v rolado. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, nato narežemo.

Recept: Slana rolada je odličen prigrizek za različne priložnosti, ki pritegne vse poglede

 

PRIPRAVITE TUDI: Slana rolada za vsako priložnost, gostje bodo ostali brez besed


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: To, kar vidite najprej na sliki, pove veliko o vaši osebnosti
Naslednji članek9 opozorilnih znakov bolezni ledvic, ki jih ljudje preprosto ignorirajo