Če ne želite pri pripravi kosila umazati preveč posode, potem je tale recept kot nalašč za vas. Kremna omaka s piščancem bo jedi dala odličen okus in navdušila vse, ki ji bodo poskusili.
Sestavine
Začimba za piščanca
- 750 g piščančjih stegen, brez kosti in kože
 - 1/2 čajne žličke (0,5 g) posušene bazilike
 - 1/2 čajne žličke (0,5 g) posušenega timijana
 - 1 čajna žlička (2,5 g) čebule v prahu
 - 1 čajna žlička (2,5 g) česna v prahu
 - Začimbe po okusu
 
Omaka in testenine
- 1 žlica (14 g) – masla
 - 2 žlički (10 ml) – oljčnega olja
 - 1 rjava (rumena) čebula, narezana na kocke
 - 5 strokov česna
 - 1/4 skodelice (60 ml) – belo vino
 - 200 g šampinjonov, narezani na tanke rezine
 - 1 liter piščančje juhe
 - 500 ml smetane za kuhanje
 - 350 g peresnikov ali testenin po izbiri
 - 40 g parmezana
 - 5 g peteršilja, grobo sesekljan (neobvezno)
 - 120 g mlade špinače (neobvezno)
 - Začimbe po okusu
 
Postopek
- Piščančja stegna začinimo z baziliko, timijanom, čebulo v prahu, česnom prahu, soljo in poprom. Dobro premešamo, da se začimbe oprimejo mesa.
 - Čebulo sesekljamo.
 - Česen na drobno naribamo.
 - Narežemo šampinjone in sesekljamo peteršilj.
 - Lonec damo na ogenj in vanj damo olivno olje.
 - Ko se olje malo segreje, popečemo piščančja stegna z obeh strani in jih odstranimo z lonca.
 - V lonec sedaj damo maslo in na njem prepražimo čebulo. Proti koncu dodamo še česen in počakamo, da zadiši.
 - Dolijemo vino in premešamo ter pustimo, da malo izhlapi.
 - Sedaj dodamo še šampinjone in dobro premešamo ter prepažimo.
 - Dolijemo piščančjo juho in smetano, dobro premešamo in solimo ter popramo.
 - Počakamo, da omaka zavre in dodamo testenine.
 - Pustimo, da se kuha tako dolgo, da so testenine kuhane.
 - V tem času narežemo piščančja stegna.
 - Vrnimo se k omaki. Ko so testenine kuhane, dodamo parmezan in peteršilj in dobro premešamo.
 - Pred koncem dodamo še špinačo in jo dobro vmešamo in pustimo še nekaj minut.
 - Na koncu dodamo še piščančja stegna in premešamo.
 - Postrežemo z naribanim parmezanom.
 
Video recept
Zadnji prispevki
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
 - Imate veliko nogavic brez para? Tako jih lahko koristno uporabite
 - Mehko pecivo z orehi in čokoladno glazuro, ki vedno uspe
 - Ne delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir
 - Čokoladne mileram kocke: preprosto pecivo z vrhunskim okusom
 - Naredi sam: 10 idej, kako lahko adventni koledar izdelate sami doma
 
            















































