Ob nedeljah ponavadi pripravljamo svinjsko pečenko, vendar zakaj ne bi naredili spremembe in postregli slastna, okusna svinjska rebra v marinadi. Zraven se odlično poda pražen krompir, ki ga lahko hitro olupite takole.
Sestavine
- 1 čajna žlička česna v prahu
- pol čajne žličke muškatnega oreščka
- pol čajne žličke čilija
- 1 čajna žlička popra
- 1 čajna žlička sladke rdeče paprike v prahu
- sok polovice limone
- 1 kg svinjskih reber
- sol
- 3 žlice olivnega olja
- 3 žlice kečapa
- tabasco
- 1 čajna žlička medu
Postopek
- V skledi zmešamo česen, čili, muškatni orešček, poper, sladko papriko.
- Dodamo sok polovice limone in premešamo.
- Svinjska rebra očistimo, solimo, popramo z obeh strani in premažemo z začimbami.
- Prekrijemo s folijo in damo v hladilnik za 2 uri.
- Prižgemo pečico.
- Rebra damo v pekač in pečemo 60 minut na 160 stopinjah.
- Po pretečenem času jih vzamemo iz pečice in obrnemo.
- Pečemo 35 minut na 170 stopinjah.
- V skledo damo olivno olje, kečap, tabasco (po okusu) in med. Premešamo.
- S tretjino omake premažemo meso in vrnemo v pečico za 15 minut.
- Vzamemo iz pečice, obrnemo, premažemo še drugo polovico in pečemo 10 minut.
- Znova vzamemo iz pečice, obrnemo, premažemo in pečemo še 10 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira