Tatarski biftek na bogato obloženi praznični mizi ne sme manjkati. Mnogi ga raje pripravljajo sami, saj je to zelo delikatna zadeva, ki ne sme dolgo stati v hladilniku. Poglejte, kako ga lahko pripravite tudi vi.
Sestavine
- 50 dkg govejega mesa (pljučna)
- 1 rumenjak
- 2 žlicis esekljane čebule
- 2 drobno sesekljani kumarici
- 2 žlički kaper
- 3 žličke sesekljanega peteršilja
- 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
- 3 slane sardelne filete
- 2 žlički gorčice
- 2-3 žličke majoneze
- sol, poper po okusu
Postopek
Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke, ali ga na grobo zmeljemo in ga mariniramo z nekaj žlicami olja že dan pred pripravo. Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale sestavine, nato dodamo meso in še enkrat zmeljemo. Tatarc naj počiva nekaj ur pred serviranjem.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira