Pripravite se na sladico, ki združuje klasičen okus piškotov in bogat kremni nadev. Ta recept združuje preproste sestavine za okusno torto brez pečenja, ki bo navdušila vse sladkosnede.

Sestavine

Osnova:

  • 155 g (26 kosov) piškotov
  • 70 g masla

Nadev:

  • 200 g (33 kosov) piškotov
  • 500 ml (2 skodelici) mleka
  • 370 g (1 pločevinka) kondenziranega mleka
  • 4 jajca velikosti L
  • 200 ml kave
  • 30 g koruznega škroba
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja ali esence
  • ¼ žličke mletega cimeta
  • Ščepec soli

Preliv:

  • 80 g temne čokolade
  • 80 g (1/3 skodelice) smetane za stepanje
  • 20 g (1 žlica) masla

Postopek

  1. Piškote zdrobite v drobtine in jih zmešajte s stopljenim maslom, dokler ne dobite enotne mase.
  2. Maso enakomerno razporedite po dnu tortnega modela (premera približno 20–22 cm), obloženega s papirjem za peko. Postavite v hladilnik, da se strdi.
  3. V večji skledi stepite mleko, kondenzirano mleko, jajca, koruzni škrob, vanilijev sladkor, cimet in ščepec soli, dokler ne dobite gladke zmesi.
  4. Zmes kuhajte na zmernem ognju, pri tem pa neprestano mešajte, dokler se ne zgosti v kremo. Odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi.
  5. Na osnovo iz piškotov razporedite plast kreme, nato plast piškotov, namočenih v kavo. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse kreme in piškotov. Končajte s plastjo kreme.
  6. Na nizkem ognju ali v mikrovalovni pečici stopite temno čokolado, smetano za stepanje in maslo, dokler ne dobite gladke čokoladne omake.
  7. Čokoladni preliv enakomerno prelijte čez vrh torte.
  8. Torto pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč, da se dobro strdi.
  9. Postrezite hladno in uživajte v bogatem okusu!

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Malinova praznična torta z vanilijevo kremo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVpliv licenciranja na zanesljivost spletnih igralnic
Naslednji članekTe hrane nikoli ne pecite v cvrtniku na vroč zrak – neužitna bo