Mlinci so še posebej priljubljeni v jesenskem času, ko se približuje martinovanje. Na Martinovo ob gosi pač ne smejo manjkati. Letos jih pripravite kar sami. Okus je res neprimerljivo boljši.
Sestavine
- 500 g gladke moke
- 1 čajna žlička soli
- 200 ml mlačne vode
- 2 jajci
Postopek
- Vse sestavine damo v večjo skledo in zamesimo gladko testo.
- Pečico segrejte na 220 stopinj skupaj s pekačem, na katerem boste pekli mlince.
- Če imate možnost jih specite na štedilniku na drva, takrat so najboljši.
- Testo razdelite na 10 delov in vsakega razvaljajte na velikost 30 x 30 cm. Pekač vzamemo iz pečice.
- Mlince previdno prestavimo na pekač in vrnemo v pečico za 5-6 minut.
- Mlinci morajo biti svetle barve s temnimi lisami. Pečene položimo na krpo, da se ohladijo, in postopek ponovimo z ostalimi.
- Nastrgamo jih na poljubno velike kose in jih prelijemo z vrelo vodo. Začinimo z jedilno maščobo in postrežemo.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira