Dvojni čokoladni muffini so polni temne čokolade v sočnem in nežnem mafinu. Vsak grižljaj je poln bogate dekadence, zaradi katere se želite za nekaj časa zlekniti ob skodelici čaja in samo uživati v trenutku.
Sestavine
- 100 g kremnega sira sobne temperature
- 1 skodelica nesladkane jabolčne kaše, sobne temperature
- 2 veliki jajci
- 2 skodelici večnamenske moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1/2 žličke soli
- 1 skodelica sladkorja
- 1/2 skodelice presejanega kakava
- 1 skodelica čokoladnih žetonov za okras (neobvezno)
Postopek
- Pekač za mafine obložimo s papirčki ali dobro namastimo. Pečico segrejte na 180 °C.
- V veliki skledi za mešanje zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, sladkor in presejan kakav. Stepajte, da se združi.
- V drugi skledi z električnim mešalnikom zmešajte kremni sir, dokler ni mehak in puhast.
- Dodajte jabolčno omako in mešajte, dokler se ne združi. Dodajte jajca eno za drugo in med vsakim dodatkom mešajte.
- Dodajte 1/3 suhih sestavin mešanici kremnega sira in mešajte, dokler se ne poveže.
- Ponovite dokler se mokre in suhe sestavine ne povežejo. Dodajte čokoladne koščke in mešajte pri nizki temperaturi.
- Vsako skodelico za mafine napolnite do 2/3 za srednje velike mafine ali do 3/4 za večje zaobljene mafine. Okrasite z dodatnimi koščki čokolade.
- Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičimo, ne izstopi čist.
- Odstranite mafine iz pekača, ko lahko, ne da bi si opekli prste.
- Ohladimo na rešetki za peko.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira