Orehovi rogljički so ena izmed tistih jedi, ki nas spomnijo na otroštvo. Mehko testo in božanski nadev z orehi, ki vedno navduši. Pripravite jih doma in z njimi razveselite sebe ter vse družinske člane.

Sestavine

  • Testo
  • 1 skodelica mlačnega polnomastnega mleka
  • 2,5 žličke suhega kvasa
  • 3 jajca
  • 1/2 skodelice zmehčanega masla
  • 2/3 skodelice sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 5 skodelic večnamenske moke
  • Nadev iz orehov 
  • 1 skodelica mletih orehov
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 1/8 skodelice mleka
  • Premaz
  • 1 jajce
  • 1 žlička vode

Postopek

  • Mleko pripravite tako, da ga v majhni ponvi segrejete na 80 °C, približno 5 minut na srednjem ognju. Hladite mleko, dokler se temperatura ne zniža. Približno 12 do 15 minut.
  • V skledi električnega stoječega mešalnika zmešajte sladkor in jajca. Dodamo kvas, maslo in sol. Ko je mešalnik na nizki stopnji, prilijte mleko.
  • Dodajte moko – eno zajemalko naenkrat, z mešalnikom na najnižji stopnji, dokler testo ni gladko.
  • Testo damo v naoljeno skledo in ga pokrijemo, da vzhaja, dokler ne poveča prostornine za 30 % ali 50 %, približno 90 minut.
  • Združite sestavine za orehov nadev in mešajte, dokler se ne povežejo. Zalijemo z malo mleka in mešamo, dokler se zmes ne strdi.
  • Odstranite vzhajano testo in ga razvaljajte na kose primerne velikosti. Testo razrežite na velike trikotnike.
    Na vsak večji del trikotnika razporedite nadev in ga zvijte v obliki polmeseca.
  • Zvitke polagamo na naoljen ali s peki papirjem obložen pekač. Pokrijte in pustite, da zvitki vzhajajo približno 1 uro.
  • Pečico segrejte na 180 °C.
  • Zvitke premažite z jajčno pasto.
  • Pečemo 25-30 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za rženi kruh, ki ga ni treba mesiti
Naslednji članekZakaj imajo vaše pazduhe neprijeten vonj tudi po umivanju?