Ledene kocke z jagodami so odlična osvežilna sladica, ki s svojo lahkotnostjo in kremasto strukturo navduši vsakogar. Sočne jagode, nežna vaniljeva krema, puhast biskvit in bogata plast stepene smetane ustvarjajo okus, ki se mu težko uprete.

Sestavine

Za biskvit:

  • 7 beljakov
  • 7 žlic sladkorja
  • 7 žlic moke

Za kremo:

  • 7 rumenjakov
  • 8 žlic sladkorja
  • 7 žlic ostre moke
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 700 ml mleka
  • 200 g masla

Dodatno:

  • 200 ml mleka (za preliv biskvita)
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 500 g svežih jagod

Postopek

  1. Beljake stepite v trd sneg.
  2. Postopoma dodajajte sladkor in stepajte, dokler se ves sladkor ne raztopi in ne dobite sijoče, trde mase.
  3. Nato previdno in postopoma primešajte moko. Mešajte počasi, da masa ostane puhasta.
    Maso vlijte v srednje velik pekač, ki ste ga predhodno namastili in posuli z moko. Biskvit pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 20 minut.
  4. Še vroč biskvit prebodite z vilico in prelijte s toplim mlekom (200 ml). Pustite, da se mleko vpije, biskvit pa popolnoma ohladi.
  5. Večji del mleka pristavite, da se počasi segreva. Manjši del mleka pustite za kasneje.
  6. Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešajte. Nato dodajte ostro moko in tisti manjši del mleka ter dobro premešajte, da ni grudic.
  7. To maso vlijte v vroče mleko, neprestano mešajte in kuhajte nekaj minut, da se krema zgosti. Med hlajenjem večkrat premešajte.
  8. Ohlajeni kremi dodajte predhodno penasto umešano maslo in vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko kremo.
  9. Na ohlajen biskvit enakomerno razporedite kremo.
  10. Po kremi razporedite na koščke narezane sveže jagode.
  11. Čez jagode namažite sladko smetano, ki ste jo stepli v čvrsto obliko.
  12. Kolač postavite v hladilnik za nekaj ur (najbolje čez noč), da se dobro ohladi in učvrsti.

Recept za osvežujoče in slastne ledene kocke z jagodami

PRIPRAVITE TUDI: Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah


Zadnji prispevki

Prejšnji članekImate ostanke, ki jih želite pojesti? Teh šest živil nikoli ne pogrevajte
Naslednji članekOptična iluzija: Le ljudje z visokim IQ bodo nenavadno papriko videli v 5 sekundah