Ledene kocke z jagodami so odlična osvežilna sladica, ki s svojo lahkotnostjo in kremasto strukturo navduši vsakogar. Sočne jagode, nežna vaniljeva krema, puhast biskvit in bogata plast stepene smetane ustvarjajo okus, ki se mu težko uprete.
Sestavine
Za biskvit:
- 7 beljakov
- 7 žlic sladkorja
- 7 žlic moke
Za kremo:
- 7 rumenjakov
- 8 žlic sladkorja
- 7 žlic ostre moke
- 2 vanilijeva sladkorja
- 700 ml mleka
- 200 g masla
Dodatno:
- 200 ml mleka (za preliv biskvita)
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- 500 g svežih jagod
Postopek
- Beljake stepite v trd sneg.
- Postopoma dodajajte sladkor in stepajte, dokler se ves sladkor ne raztopi in ne dobite sijoče, trde mase.
- Nato previdno in postopoma primešajte moko. Mešajte počasi, da masa ostane puhasta.
Maso vlijte v srednje velik pekač, ki ste ga predhodno namastili in posuli z moko. Biskvit pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 20 minut. - Še vroč biskvit prebodite z vilico in prelijte s toplim mlekom (200 ml). Pustite, da se mleko vpije, biskvit pa popolnoma ohladi.
- Večji del mleka pristavite, da se počasi segreva. Manjši del mleka pustite za kasneje.
- Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešajte. Nato dodajte ostro moko in tisti manjši del mleka ter dobro premešajte, da ni grudic.
- To maso vlijte v vroče mleko, neprestano mešajte in kuhajte nekaj minut, da se krema zgosti. Med hlajenjem večkrat premešajte.
- Ohlajeni kremi dodajte predhodno penasto umešano maslo in vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko kremo.
- Na ohlajen biskvit enakomerno razporedite kremo.
- Po kremi razporedite na koščke narezane sveže jagode.
- Čez jagode namažite sladko smetano, ki ste jo stepli v čvrsto obliko.
- Kolač postavite v hladilnik za nekaj ur (najbolje čez noč), da se dobro ohladi in učvrsti.
PRIPRAVITE TUDI: Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira