Juhe so odlična jed v mrzlih zimskih dneh. V trgovinah lahko kupite paradižnik, ki še zdaleč ni tako okusen kot v poletnih dneh, zato ga lahko uporabite v juhi.
Sestavine
- Olje
- 1 strok česna
- 150 – 200 g paradižnika
- sol, poper
- 200 ml paradižnikove omake
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1 žlička sladkorja
- 1200 ml vode (razdeljeno)
- 2 žlički koruznega škroba
- bazilika po želji
Postopek
- V loncu segrejte olje in dodajte strok česna.
- Pražite samo toliko, dokler česen ne zadiši.
- Dodajte 150 – 200 g narezanega paradižnika in premešajte.
- Posolite, premešajte in pokrijte, da se kuha približno 20 minut.
- Dodajte 200 ml paradižnikove omake (pomi).
- Za dodaten okus dodajte 1 argo zelenjavno kocko.
- Poprajte.
- Pustite, da se kuha še 10 minut.
- Pred koncem kuhanja dodajte še žličko sladkorja.
- Ko je juha kuhana, jo spasirajte s paličnim mešalnikom.
- Juho vrnite v lonec in prilijte 200 ml vode, pomešane z 2 žličkama koruznega škroba.
- Sedaj dodajte še 1 liter vode in kuhajte, dokler ne dobite želene gostote.
- Po želji lahko dodate še baziliko in dosolite.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Fižolova juha s špinačo in paradižnikom, odličen hiter obrok
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira