Polnjene bagete so okusen prigrizek, kadar imate zabavo, za druženje ali kar tako ob prijetnem poletnem večeru. Potrebovali boste le nekaj sestavin in 10 minut, da jih pripravite.
Sestavine
- Bageta
- 2 češnjeva paradižnika
- Mozzarella sir
- 150 g šunke
- Sol in črni poper
- 3 jajca
- 1 paprika
- 1/4 čebule
- Koper
- 3 jajca
- Italijanska mešanica začimb ali druge poljubne začimbe (origano, bazilika …)
Postopek
- Bageto razpolovimo in odstranimo notranji del, da bomo imeli prostor za nadev.
- Češnjev paradižnik narežemo na 4 dele in ga enakomerno položimo v izdolbeno bageto.
- Vmes položimo kroglice mozzarele sira.
- Šunko narežemo na trake in jo položimo na vrh paradižnika in sira, rahlo potlačimo z vilico.
- Jajca razžvrkljamo.
- Papriko narežemo na manjše kocke in jo dodamo k jajcem.
- Čebulo prav tako narežemo na majhne koščke in jo dodamo k jajcem.
- Dodamo še sesekljan koper, sol in poper ter dobro premešamo.
- Prelijemo čez nadevano bageto, poravnamo, dodamo še malo šunke in po vrhu še mozzarelo ter italijansko mešanico začimb.
- Damo na pekač in pečemo približno 20 minut na 180 stopinjah.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira