Polnjene bagete so okusen prigrizek, kadar imate zabavo, za druženje ali kar tako ob prijetnem poletnem večeru. Potrebovali boste le nekaj sestavin in 10 minut, da jih pripravite.

Sestavine

  • Bageta
  • 2 češnjeva paradižnika
  • Mozzarella sir
  • 150 g šunke
  • Sol in črni poper
  • 3 jajca
  • 1 paprika
  • 1/4 čebule
  • Koper
  • 3 jajca
  • Italijanska mešanica začimb ali druge poljubne začimbe (origano, bazilika …)

Postopek

  1. Bageto razpolovimo in odstranimo notranji del, da bomo imeli prostor za nadev.
  2. Češnjev paradižnik narežemo na 4 dele in ga enakomerno položimo v izdolbeno bageto.
  3. Vmes položimo kroglice mozzarele sira.
  4. Šunko narežemo na trake in jo položimo na vrh paradižnika in sira, rahlo potlačimo z vilico.
  5. Jajca razžvrkljamo.
  6. Papriko narežemo na manjše kocke in jo dodamo k jajcem.
  7. Čebulo prav tako narežemo na majhne koščke in jo dodamo k jajcem.
  8. Dodamo še sesekljan koper, sol in poper ter dobro premešamo.
  9. Prelijemo čez nadevano bageto, poravnamo, dodamo še malo šunke in po vrhu še mozzarelo ter italijansko mešanico začimb.
  10. Damo na pekač in pečemo približno 20 minut na 180 stopinjah.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSlastno in enostavno pecivo z malinami in borovnicami, ki vam ne bo vzelo veliko časa
Naslednji članekDva pomembna razloga, zakaj bi morali jesti več česna