Ta kremast preliv tisoč otokov (omaka) je odličen za popestritev različnih jedi, saj združuje svežino kislih kumaric in kremoznost majoneze. Je hiter in enostaven za pripravo, zato ga lahko hitro pripravite in uživate v solatah, tortilja čipsu in drugih jedeh, kjer ga lahko postrežete.
Sestavine
- 230 g majoneze
- 15 g drobno sesekljane čebule
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici drobno sesekljanih kislih kumaric
- 1 čajna žlička limoninega soka
- ½ čajne žličke sladke mlete paprike
- ¼ čajne žličke soli
- Opomba: Za še boljši okus lahko kisle kumarice zamenjate s kislim sokom iz kumaric.
Postopek
- V večji skledi zmešajte majonezo, drobno sesekljano čebulo, kečap, kisle kumarice, limonin sok, mleto papriko in sol.
- Mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo v gladko omako.
- Pripravljeno omako prelijte v kozarec s pokrovom in jo shranite v hladilniku.
- Omaka bo v hladilniku obstojna približno 7 dni.

















































