Cmoki iz kruha so okusna priloga, ki odlično izkoristi star kruh in prinese svež pridih jedem, kot so golaž, enolončnice ali omake. Njihova priprava je enostavna, saj le zmešate osnovne sestavine in jih hitro skuhate.
Sestavine
- 1 štruca kruha (vsaj dva dni stara)
- 400 ml mleka
- 2 jajci
- svež peteršilj
- sol, poper po okusu
- 1 glavica čebule
Postopek
- Narežite štruco kruha na majhne kocke in jih prelijte z vročim mlekom. Postopoma dodajajte mleko in medtem dobro drobite kruh, da dobite mehko zmes.
- V zmes vmešajte dve jajci, drobno nasekljan peteršilj, sol in poper po okusu. Na koncu dodajte še prepraženo čebulo, ki ste jo na nizkem ognju pražili do zlato-rjave barve.
- Če se vam zdi zmes premehka, dodajte drobtine, da bo bolj kompaktna. Nato si roke naoljite in oblikujte polpete ali cmoke po svoji želji.
- Cmoke kuhajte v osoljeni vreli vodi približno 10 minut, dokler ne priplavajo na površje.
- Ko so kuhani, jih odcedite in postrezite s svojo priljubljeno jedjo.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira