Bliža se velika noč in mnogi že razmišljamo, kaj bomo postavili na mizo. Tale slastna velikonočna torta je kot nalašč za sladico ob kosilu.
Sestavine
- 300 g gladke moke
- 10 g pecilnega praška
- 1 čajna žlička cimeta
- 250 g sladkorja
- 300 ml olja
- 4 jajca
- 100 g sesekljanih orehov
- 100 ml kisle smetane
- 450 g naribanega korenja
Krema:
- 250 g masla ali margarine sobne temperature
- 500 g kremnega sira sobne temperature
- 250 ml kisle smetane
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 žlica vanilijeve arome
Postopek
- Začnemo s pripravo biskvita.
- Potrebujemo 300 gramov gladke moke, dodamo 10 gramov pecilnega praška in 1 čajno žličko cimeta.
- Vse dobro premešamo, dodamo 250 g sladkorja in znova premešamo.
- Prilijemo 300 ml olja in znova premešamo.
- Dodamo še 4 jajca, ki enega za drugim dodajamo v zmes.
- Prilijemo še kislo smetano in 350 g naribanega korenja in 100 g sesekljanih orehov.
- Vse dobro premešamo, da dobimo testo.
- Iz zmesi spečemo 3 biskvite.
- Vlijemo v tortni model 26 cm in pečemo 45 minut na 160 stopinj.
- Ko je biskvit pečen, ga prerežemo in ohladimo.
- Za kremo potrebujemo 250 g masla in 500 g kremnega sira.
- Dodamo še 250 g sladkorja v prahu. Premešamo.
- Sedaj dodamo še kislo smetano in vanilijevo aromo.
- Kremo ohladimo in nato namažemo na prvi biskvit, postavimo drugega na vrh in namažemo znova s kremo, zaključimo s plastjo biskvita.
- Torto dekoriramo s preostankom kreme.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira