Klasična bolognese omaka v veganski različici. Izjemno okusna.

Sestavine

  • 150 g sojinih kosmičev
  • 3 korenčki
  • 2 čebuli
  • 3 stebla zelene
  • 3 stroki česna
  • 200 g paradižnikovega koncentrata
  • 680 g paradižnikove omake
  • oljčno olje
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • sol
  • poper
  • 1 kozarec rdečega vina
  • 1 kozarec rastlinskega mleka (najbolje kokosovo ali mandljevo)
  • voda za juho

Postopek

  1. Sojine kosmiče namočite v vroči vodi in pustite 15 minut.
  2. Korenček, čebulo in zeleno narežite na majhne kocke enake velikosti.
  3. V širši posodi segrejte oljčno olje, da prekrije dno. Dodajte narezano korenje, rahlo posolite in pražite, dokler ne ovene.
  4. Nato dodajte sesekljano čebulo in pražite, dokler ne postane steklena. Na koncu dodajte sesekljano zeleno in pražite, dokler se ne zmehča.
  5. Dodajte odcejene sojine kosmiče, 2 sesekljana stroka česna, paradižnikov koncentrat in paradižnikovo omako. Dobro premešajte in kuhajte, dokler se omaka ne začne prijemati dna posode.
  6. V ločeni posodi pripravite zelenjavno juho iz jušnih kock. Ko se omaka začne prijemati dna, začnite postopoma dodajati zajemalko po zajemalko juhe, premešajte in kuhajte, dokler tekočina ne izhlapi, nato dodajte naslednjo zajemalko.
  7. Omako lahko kuhate od 30 minut do 2 uri; daljše kuhanje bo izboljšalo okus.
  8. Proti koncu kuhanja dodajte kozarec rdečega vina in kuhajte brez pokrova, da alkohol izhlapi.
  9. Po približno 15 minutah dodajte kozarec rastlinskega mleka (priporočljivo kokosovo ali mandljevo) in kuhajte še 10 minut.
  10. Dodajte preostali sesekljan strok česna in malo popra. Po potrebi dosolite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Lahko rešite račun na sliki? Mnogi so se opekli
Naslednji članekČe se bojujete z virozo, potem teh živil raje ne uživajte