Ta okusna in nasitna zelenjavna mineštra s fižolom in testeninami je popolna za hladne dni. Polna hranljive zelenjave in beljakovin iz fižola vas bo pogrela in nasitila. Postrezite jo z naribanim parmezanom in svežim peteršiljem za dodaten okus.
Sestavine
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 srednja čebula, narezana na kocke
- 2 stebli zelene, narezani na kocke
- 2 večja korenčka, narezana na kocke
- Sol in poper po okusu
- 1 bučka, narezana na kocke
- 1 čajna žlička posušenega timijana
- 1 čajna žlička origana
- 4 stroki česna, sesekljani
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 pločevinka paradižnika
- 6 skodelic zelenjavne juhe
- 1 pločevinka fižola, odcejenega in splaknjenega
- 1 pločevinka belega fižola, odcejenega in splaknjenega
- 1/2 – 3/4 skodelice majhnih testenin po izbiri
- Sveže nariban parmezan
- Svež peteršilj
Še en odličen recept: Zelenjavna mineštra
Navodila
- V velikem loncu segrejte olivno olje na srednje močnem ognju.
- Dodajte čebulo, zeleno in korenje.
- Začinite s soljo in poprom.
- Kuhajte približno 5 minut, dokler se zelenjava ne začne mehčati.
- Dodajte bučke, timijan, origano in česen.
- Kuhajte še 1 minuto, dokler ne zadiši.
- V lonec dodajte paradižnikovo mezgo, zdrobljen paradižnik s sokom in zelenjavno juho.
- Zavrite in nato kuhajte približno 20 minut, da se zelenjava zmehča.
- Vmešajte fižol in testenine. Kuhajte, dokler se testenine ne zmehčajo, približno 6-8 minut (upoštevajte navodila na embalaži testenin).
- Juho postrezite s sveže naribanim parmezanom in nasekljanim peteršiljem.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira