Bučke so v poletnih mesecih ena izmed zelenjave, ki je nikoli ne zmanjka. Čeprav obstaja nešteto receptov, kako jih porabiti, moramo proti koncu sezone biti že precej izvirni. Danes imamo za vas recept za preprosto zlivanko z bučkami, ki je odlična za prilogo ali večerjo.
Sestavine
- 500 g bučk
- 3 jajca
- 1 dl olja
- 3 žlice kisle smetane
- 1 glavica čebule
- 300 g moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 5 žlic zdroba
- 100 g sira
- sol
- olje
Postopek
- Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati, da odteče odvečna voda. Med tem časom drobno nasekljamo čebulo in jo damo v skledo.
- V isto skledo dodamo jajca, olje, kislo smetano, pecilni prašek, moko, zdrob in dobro odcejene bučke.
- Vse skupaj dobro premešamo, nato pa vlijemo v pekač, ki smo ga dobro namastili z oljem. Ko prelijete zmes, na vrh dodajte na drobno sesekljane liste bučk in potresite z naribanim sirom.
- Zlivanko pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj približno 30 minut.
- Ko je pripravljena, jo postrežemo s kozarcem jogurta.
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni