Jedi na žlico so brezčasna klasika, ki nas grejejo, nasitijo in spomnijo na domačo kuhinjo. So preproste za pripravo, polne okusa in pogosto še boljše naslednji dan. Zato ni čudno, da se znajdejo na jedilniku v vseh letnih časih. V tem članku smo zbrali nekaj jedi na žlico, ki jih preprosto mora znati pripraviti vsak – za vsak okus, vsak dan in vsako priložnost.
Piščančji paprikaš
Piščančji paprikaš je okusna in aromatična jed, ki se odlično poda k širokim rezancem, lahko pa ga postrežete tudi s pire krompirjem ali katero drugo prilogo po želji.
Pašta fižol
Ko želite pojesti nekaj toplega in hitro pripravljenega, je pašta fižol vedno dobra izbira. Nasitna jed in odlična ideja za kosilo, na katero velikokrat pozabimo.
Recept za pašta fižol – odlično kosilo, pripravljeno v trenutku
Čufti v omaki
Iz mletega mesa lahko naredimo veliko okusnih jedi, med njimi tudi slastno mesno štruco, bolonjsko omako, čevapčiče in seveda slavne čufte.
Ričet po babičino
V hladnih spomladanskih dneh in v času velike noči, ko ostaja dimljeno meso, šunka in podobne dobrote, se prileže nekaj okusnega na žlico in to je lahko prav babičin ričet.
Zelenjavna mineštra
Zelenjavna mineštra je jed, ki je hitro pripravljena, okusna in predvsem kar je najbolj pomembno zdrava. Za pripravo ne potrebujete veliko sestavin.
Krompirjev golaž s hrenovko
Le kdo ga nima rad? Odlična in hitro pripravljena nasitna jed.
Zadnji prispevki
- Kako shraniti kostanj, da ga boste lahko uživali vse do zime
- Recept za veganski ričet, ki bo všeč tudi ljubiteljem mesa
- Najlažji način, kako izrezljati bučo za noč čarovnic – korak za korakom
- Recept za ‘tapravo’ belokranjsko pogača
- Tole morate poskusiti: Recept za piščančji paprikaš z bučo
- Nove smernice za visok krvni tlak: milijone ljudi bo zdaj dobilo diagnozo visokega krvnega pritiska