Ta bogata in okusna jed združuje široke rezance, kremasto omako z nežno pikantnostjo čilija in hrustljavo zapečeno salamo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 stroki česna, drobno sesekljani
- ½ žličke suhih čili kosmičev
- 140 g salame (narezane na majhne kocke)
- 1 žlička suhega origana
- 2 skodelici piščančje jušne osnove
- 400 g širokih rezancev
- 1 skodelica naribanega parmezana
- 1 skodelica sladke smetane
- 1 pest svežega peteršilja, nasekljanega
- Sol in poper po okusu
Postopek
- V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in testenine skuhamo nekoliko manj kot al dente (če uporabljamo suhe testenine). Preden jih odcedimo, prihranimo eno skodelico škrobne vode od kuhanja.
- Na suhi ponvi pri srednji temperaturi popečemo narezano salamo, dokler ne postane hrustljava. Odložimo jo na stran, maščobo v ponvi pa prihranimo.
- V isti ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo sesekljan česen, čili kosmiče in origano.
- Pražimo približno 1 minuto, dokler ne zadiši.
- Prilijemo piščančjo osnovo, solimo in popramo po okusu ter zavremo. Pustimo, da se tekočina zmanjša za tri četrtine.
- Dodamo sladko smetano in kuhamo, dokler se rahlo ne zgosti. Nato dodamo nekoliko podkuhane testenine in jih kuhamo še 1 minuto, da vpijejo omako.
- Zmanjšamo ogenj na minimum in vmešamo nariban parmezan ter nasekljan peteršilj (nekaj prihranimo za okras). Mešamo, dokler se sir ne stopi in omaka lepo poveže s testeninami.
- Jed serviramo takoj, okrašeno s hrustljavo salamo in preostalim peteršiljem.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Testenine za hitro kosilo, ko potrebujete nekaj nasitnega
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira