Če imate radi slivove cmoke, potem vas bo tale recept za kolač navdušil.
Sestavine
Plast z drobtinami:
- 50 g masla
- 200 g krušnih drobtin
- 80 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
Slivov nadev:
- 1 kg sliv (izkoščičenih in narezanih na četrtine)
- 100 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 60 g gustina (škrobne moke)
- 100 ml vode
Zdrobova krema:
- 1 liter mleka
- 200 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 190 g zdroba
- 100 g masla
- 1 jajce
Postopek
Plast z drobtinami:
- V ponvi segrejte maslo, dokler se ne stopi.
- Dodajte krušne drobtine in mešajte, dokler ne postanejo zlato rjave.
- Primešajte sladkor in vanilijev sladkor ter na kratko mešajte na ognju.
- Odstavite in pustite, da se ohladi.
Slivov nadev:
- V loncu segrejte narezane slive s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ter jih kuhajte približno 10 minut, da se zmehčajo.
- V posebni posodi zmešajte škrobno moko z vodo, nato mešanico vlijte k slivam.
- Mešajte na majhnem ognju, dokler se nadev ne zgosti, nato odstavite in pustite, da se ohladi.
Zdrobova krema:
- V skledi zmešajte zdrob, sladkor, vanilijev sladkor in jajce ter dodajte 300 ml mleka.
- Premešajte z metlico.
- Preostalo mleko zavrite in nato odstavite.
- Prilijte zdrobovo zmes v vroče mleko in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se ne zgosti.
- Odstavite z ognja in takoj dodajte maslo. Dobro premešajte.
Sestavljanje:
- Dno pekača (33×19 cm) obložite s polovico drobtin.
- Namažite polovico zdrobove kreme na plast drobtin.
- Prek zdrobove kreme razporedite slivov nadev.
- Prek slivovega nadeva namažite preostalo zdrobovo kremo.
- Na vrh posujte preostale drobtine.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira