Velika noč brez jajc preprosto ne gre! Polnjena jajčka so odlična in elegantna izbira, ki popestrijo praznično mizo ter prinesejo okusno spremembo v tradicionalni velikonočni jedilnik.
Sestavine
Sestavine (za 18–20 polovic jajčk):
- 12 večjih jajc (po 50–55 g v lupini, iz hladilnika)
Za nadev:
- 2 žlički gorčice
- 2 žlički Tabasco omake ali druge pikantne omake
- 1 žlička belega kisa
- 2 žlički majoneze
- ¼ zvrhane žličke soli (če uporabljate fino namizno sol, količino prepolovite)
- 50 g hladnega masla, narezanega na koščke velikosti približno 1 cm
Za dekoracijo:
- mleta sladka ali dimljena paprika
- 1 žlica drobno sesekljanega drobnjaka
Postopek
- Zavrite vodo, previdno položite jajca v vrelo vodo in kuhajte 10 minut. Prvih 6 minut kuhanja vsakih 60 sekund rahlo premešajte vodo, da ostanejo rumenjaki lepo v sredini.
- Jajca odcedite in jih olupite v posodi s hladno vodo.
- Olupljena jajca prepolovite po dolžini in rumenjake previdno odstranite.
- Rumenjake s paličnim mešalnikom ali multipraktikom zmiksajte skupaj z vsemi sestavinami za nadev, razen masla.
- Ko dobite gladko zmes, postopoma dodajajte koščke hladnega masla in ponovno zmiksajte, dokler ne nastane svilnato kremast nadev.
- Z nadevom napolnite polovice beljakov, nato jajčka posujte s papriko in drobnjakom.
- Postrezite takoj ali hranite v hladilniku do postrežbe.
Video recept
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni