Včasih najboljše recepte odkrijemo po naključju – na družbenih omrežjih, kjer preproste ideje hitro postanejo viralne. Takšen je tudi ta recept za mehko čokoladno pecivo z M&M’s bonboni, ki ga je uporabnica preizkusila in nekoliko prilagodila po svoje. Rezultat? Sladica, ki je preprosta, mehka, čokoladna in polna pisanih koščkov veselja.

Sestavine

  • 20 g kakava v prahu
  • 5 g pecilnega praška
  • 220 g gladke moke
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 230 g mleka
  • 2 jajci
  • 40 g sončničnega olja
  • nekaj kock čokolade za kuhanje
  • 90 g bonbonov M&M’s

Priprava

  • Zmešajte mokre sestavine. V večji skledi stepite jajci, sladkor, olje in mleko, da dobite enotno zmes.
  • Dodajte suhe sestavine. Primešajte moko, kakav v prahu in pecilni prašek. Mešajte toliko časa, da dobite gladko, nekoliko gostejšo maso brez grudic.
  • Prva plast. Model obložite s peki papirjem in vanj vlijte polovico mase. Po vrhu enakomerno razporedite nekaj kock čokolade za kuhanje.
  • Druga plast. Ponovno pripravite maso (po istih korakih kot prej) in jo prelijte čez prvo plast s čokolado. Po vrhu potresite M&M’s bonbone – ti bodo med peko rahlo potonili in ustvarili barvit, hrustljav sloj.
  • Peka. Pecite pri 180 °C približno 45 minut, dokler pecivo ne postane rahlo zlato rjavo in dišeče. Po koncu pečenja pustite pecivo nekaj minut v izklopljeni pečici, da se počasi ohladi in ne izgubi sočnosti.

Nasvet

Peciva ne režite, dokler je vroče – naj se nekoliko ohladi, da se čokolada strdi in se okusi povežejo. Namesto M&M’s bonbonov lahko uporabite tudi čokoladne kroglice ali drobljene piškote. Za še bolj bogato različico dodajte pest sesekljanih lešnikov.

Kako pripraviti ruske kape, ki bodo navdušile vse goste


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZ le eno stvarjo boste kopalnico očistili hitreje kot kdajkoli prej
Naslednji članekNaredi sam: Več kot 5 idej za oblikovanje ikebane (nagrobnega aranžmaja)