Včasih, ko nakupujete živila, postanete preveč navdušeni in kupite preveč vsega. Sadje in zelenjava vseskozi dozorevata in na koncu se ponavadi konča tako, da vsaj nekaj stvari zavržete.
Pravilno shranjevanje hrane vam lahko prihrani denar in prepreči hitro propadanje sadja in zelenjave. Pomembno je tudi, da upoštevate podnebje, kjer živite, saj lahko tudi to vpliva na zorenje hrane. Bolj kot je vlažno in vroče, hitreje bo sadje zorelo.
Banane
Banane shranite tako, da zgornji del zavijete z aluminijasto folijo. Tako bodo dalj časa ostale sveže.

Čebula
Čebulo zavijte v najlonske nogavice, tako da se različne sorte ne dotikajo med seboj.

Česen
Česen ima rad temne prostore z malo vlage.

Peteršilj, koriander, bazilika in beluši
Peteršilj, koriander, baziliko in beluše shranjujte tako, da jih postavite v kozarec z vodo, brez da jih prej operete.

Krompir
Shranjujte ga v temnih in hladnih prostorih.

Avokado
Če avokado še ni zrel, ga pokrijte s časopisnim papirjem in položite v papirnato vrečko.

Gobe
Gob ne smete oprati. Shranjujte jih v papirnati vrečki skupaj s peteršiljem.
Vir: Brightside.me
PREBERITE TUDI: Prihranite pri kupovanju hrane
Zadnji prispevki
- Matematične uganke, ki bodo razgibale vaše možgane. Jih lahko rešite?
- Naredi sam: Prekrasna ideja za ikebano, ki jo lahko položite na grob ta vikend
- Zakaj praznujemo noč čarovnic? Resnična zgodba, ki je starejša od 1000 let
- Naredi sam: Resnično strašljiva buča, ki bo vnesla pravi čar to noč čarovnic
- Srhljivi piškoti za noč čarovnic, ki jih lahko pripravite z otroki
- Naredi sam: 6 strašljivo dobrih idej za dekoracijo doma za noč čarovnic



















































