Ti cake pops so čudovita kombinacija rahlega biskvita, kremaste maslene glazure in čokoladne prevleke.
Sestavine
Biskvit:
- 210 g večnamenske moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke soli
- 120 g masla, zmehčanega
- 1 skodelica (200 g) granuliranega sladkorja
- 1 veliko jajce
- 2 žlički čistega vanilijevega ekstrakta
- 240 ml polnomastnega mleka ali pinjenca
Glazura:
- 100 g masla, zmehčanega
- 220 g sladkorja v prahu
- 2–3 žličke smetane ali polnomastnega mleka
- 1 čajna žlička čistega vanilijevega ekstrakta
Premaz:
- 680 g topljenih bonbonov ali bele čokolade
- Poljubni posipi
Postopek
- Segrejte pečico na 180 °C in namastite 23 cm pekač.
- V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi veliki skledi z mešalnikom stepajte maslo in sladkor, dokler ne postaneta kremasta. Dodajte jajce in vaniljev ekstrakt ter stepajte, dokler se vse dobro ne poveže.
- Suhe sestavine postopoma vmešajte v mokre sestavine, izmenično z mlekom. Dobro premešajte, da dobite gladko maso.
- Testo vlijte v pripravljen pekač in pecite 30–36 minut, dokler zobotrebec, ki ga vstavite v sredino, ne izstopi čist. Ohladite torto na rešetki.
- Stepajte maslo do kremastega. Dodajte slaščičarski sladkor, smetano in vaniljev ekstrakt ter mešajte, dokler ne postane gladka in puhasta.
- Ohlajeno torto nadrobite na drobtine in jo dodajte glazuri. Mešajte, dokler ne nastane homogena zmes.
- Iz mase zajemajte 20 g kosov in jih razvaljajte v kroglice. Kroglice ohladite v hladilniku za 2 uri ali zamrznite za 1 uro.
- Stopite čokolado ali bonbone v mikrovalovni pečici v 20-sekundnih intervalih, dokler ni zmes gladka.
- Konec palčke za lizike potopite v premaz in ga vstavite v tortno kroglico. Nato kroglico potopite v premaz, dokler ni povsem prekrita. Okrasi s posipi in postavite pokonci v blok stiropora, da se strdi.
- Shranjujte cake popse v hladilniku do 1 tedna.
Video recept
Naredite tudi: Recept za vanilijeve krhke piškote z marmelado, ki je obnorel svet
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira