Ti cake pops so čudovita kombinacija rahlega biskvita, kremaste maslene glazure in čokoladne prevleke.

Sestavine

Biskvit:

  • 210 g večnamenske moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 120 g masla, zmehčanega
  • 1 skodelica (200 g) granuliranega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 2 žlički čistega vanilijevega ekstrakta
  • 240 ml polnomastnega mleka ali pinjenca

Glazura:

  • 100 g masla, zmehčanega
  • 220 g sladkorja v prahu
  • 2–3 žličke smetane ali polnomastnega mleka
  • 1 čajna žlička čistega vanilijevega ekstrakta

Premaz:

  • 680 g topljenih bonbonov ali bele čokolade
  • Poljubni posipi

Postopek

  1. Segrejte pečico na 180 °C in namastite 23 cm pekač.
  2. V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi veliki skledi z mešalnikom stepajte maslo in sladkor, dokler ne postaneta kremasta. Dodajte jajce in vaniljev ekstrakt ter stepajte, dokler se vse dobro ne poveže.
  3. Suhe sestavine postopoma vmešajte v mokre sestavine, izmenično z mlekom. Dobro premešajte, da dobite gladko maso.
  4. Testo vlijte v pripravljen pekač in pecite 30–36 minut, dokler zobotrebec, ki ga vstavite v sredino, ne izstopi čist. Ohladite torto na rešetki.
  5. Stepajte maslo do kremastega. Dodajte slaščičarski sladkor, smetano in vaniljev ekstrakt ter mešajte, dokler ne postane gladka in puhasta.
  6. Ohlajeno torto nadrobite na drobtine in jo dodajte glazuri. Mešajte, dokler ne nastane homogena zmes.
  7. Iz mase zajemajte 20 g kosov in jih razvaljajte v kroglice. Kroglice ohladite v hladilniku za 2 uri ali zamrznite za 1 uro.
  8. Stopite čokolado ali bonbone v mikrovalovni pečici v 20-sekundnih intervalih, dokler ni zmes gladka.
  9. Konec palčke za lizike potopite v premaz in ga vstavite v tortno kroglico. Nato kroglico potopite v premaz, dokler ni povsem prekrita. Okrasi s posipi in postavite pokonci v blok stiropora, da se strdi.
  10. Shranjujte cake popse v hladilniku do 1 tedna.

Video recept

 

Naredite tudi: Recept za vanilijeve krhke piškote z marmelado, ki je obnorel svet


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDobre in slabe maščobe: Katere so za telo najboljše in katere najbolj škodljive?
Naslednji članekOptična iluzija: Vsakdo lahko vidi božično vas – vendar imate odličen vid, če opazite škratka v 10 sekundah