Jabolčni olupki, ki ostanejo po pripravi priljubljenih jesenskih sladic, kot so pite in zavitki, so pravzaprav vsestranski in koristni v kuhinji. Namesto da jih zavržete, lahko iz njih pripravite naslednje stvari.

1. Pečen jabolčni čips

Jabolčne olupke rahlo premažite s stopljenim maslom in posujte s cimetovim sladkorjem. Nato jih pecite, dokler ne postanejo hrustljavi, in uživajte v lahkem jesenskem prigrizku.

2. Jabolčni čaj

Olupke jabolk prelijte z vrelo vodo, dodajte cimetovo palčko in malo medu. Po nekaj minutah namakanja boste dobili okusen in pomirjujoč čaj. Če uporabite olupke rdečih jabolk, bo čaj dobil čudovit rožnat odtenek.

5 načinov za uporabo ostankov jabolčnih olupkov

3. Jabolčni smoothie

Jabolčni olupki so odličen vir vlaknin, ki obogatijo smutije. Zmešajte jih z zelenjavo in drugimi sestavinami za hranljiv napitek. Olupke lahko shranite v zamrzovalniku.

4. Dodatek solatam

Jabolčne olupke narežite na tanke trakove (julienne) in jih uporabite kot sladek in hrustljav dodatek solatam. Dodali bodo svežino in sezonski pridih vašim jedem.

5. Domači jabolčni kis

Z olupki in peškami jabolk lahko pripravite domači jabolčni kis.

5 načinov za uporabo ostankov jabolčnih olupkov


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za narobe obrnjen jabolčni kolač, za popolno jesensko sladico
Naslednji članekJed, ki vas bo spomnila na stare čase: Matevž