Jabolčni olupki, ki ostanejo po pripravi priljubljenih jesenskih sladic, kot so pite in zavitki, so pravzaprav vsestranski in koristni v kuhinji. Namesto da jih zavržete, lahko iz njih pripravite naslednje stvari.
1. Pečen jabolčni čips
Jabolčne olupke rahlo premažite s stopljenim maslom in posujte s cimetovim sladkorjem. Nato jih pecite, dokler ne postanejo hrustljavi, in uživajte v lahkem jesenskem prigrizku.
2. Jabolčni čaj
Olupke jabolk prelijte z vrelo vodo, dodajte cimetovo palčko in malo medu. Po nekaj minutah namakanja boste dobili okusen in pomirjujoč čaj. Če uporabite olupke rdečih jabolk, bo čaj dobil čudovit rožnat odtenek.
3. Jabolčni smoothie
Jabolčni olupki so odličen vir vlaknin, ki obogatijo smutije. Zmešajte jih z zelenjavo in drugimi sestavinami za hranljiv napitek. Olupke lahko shranite v zamrzovalniku.
4. Dodatek solatam
Jabolčne olupke narežite na tanke trakove (julienne) in jih uporabite kot sladek in hrustljav dodatek solatam. Dodali bodo svežino in sezonski pridih vašim jedem.
5. Domači jabolčni kis
Z olupki in peškami jabolk lahko pripravite domači jabolčni kis.
Zadnji prispevki
- Okusna česnova pogača se odlično poda k narezkom in prijetni družbi
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo hišo, a le tisti z visokim IQ-jem lahko v 23 sekundah ugotovijo, kaj je narobe
- Ko boste testenine pripravili na tak način, bo to postala stalnica v vaši kuhinji
- 8 neverjetnih načinov, kako joga vpliva na vaše počutje – številka 7 vas bo presenetila
- Recept za preliv tisoč otokov, ki bo izboljšal vsako solato
- Optična iluzija: Vaš vid je odličen, če najdete obraz v manj kot petih sekundah