Paradižnik je ena tistih sestavin, ki jih imamo poleti pogosto v izobilju. Njegov poln, sočen okus nas spremlja skozi vse poletje in jesen, a včasih zmanjka idej, kako ga uporabiti na nekoliko drugačen način. Prav zato smo pripravili izbor receptov, ki vam bodo pomagali porabiti paradižnik do zadnje rdeče kroglice in hkrati uživati v jedi, ki je sveža, okusna in ustvarjalna.
1. Paradižnikova omaka za ozimnico
V poletnih mesecih je pametno pripraviti ozimnico, da bomo v vseh teh dobrotah lahko uživali tudi v zimskih dneh. Pripravite paradižnikovo omako – priprava ni zahtevna, le nekoliko dolgotrajna, a je vredna vsake porabljene minute.

2. Paradižnikova juha
Paradižnikova juha je ena izmed tistih jedi, ki prija v deževnih dneh. Je polna bogatega okusa, enostavna za pripravo in skoraj vsi jo obožujejo.

3. Paradižnikova zloženka s feto
Jed, ki spominja na vroče poletne dni. Paradižnikova zloženka s feto je hitro pripravljena jed v pe20čici, ki navduši tudi najbolj zahtevne jedce.

4. Polnjeni paradižniki
Zakaj bi pripravljali samo polnjeno papriko, ko pa lahko pripravite tudi polnjene paradižnike. Enostavna jed, ki z okusom ne razočara.

5. Domači ketchup
Ketchup, sladka paradižnikova pomaka, ki se odlično poda k pečenemu krompirju, hamburgerjem in sendvičem, je najboljši če je narejen doma.

Paradižnik je resnično vsestranska sestavina, ki jo lahko spremenimo v nešteto okusnih jedi – od preprostih do nekoliko bolj posebnih. Z malo ustvarjalnosti boste hitro ugotovili, da ga nikoli ni preveč. Naj vas navdihne njegova barvitost in svežina ter postane glavna zvezda vaših obrokov.
















































